Baconmarmelad
560 g tärnat bacon
2 dl ljust muscovadosocker
2 msk lönnsirap
2 dl äppelcidervinäger
1 dl kycklingbuljong
2 lagerblad
ev tabasco
ev maizena
Stek baconet tills det precis fått en gyllene färg.
I en liten såskastrull, koka upp äppelcidervinäger, lönnsirap, buljong och muscovadosocker tillsammans med lagerblad under konstant omrörande.
Koka sedan det hela på låg värme så att det precis sjuder tills konsistensen är tjock och lite ”kolaaktig”.
Vill man så kan man reda av såsen ytterligare med lite maizena utrört i lite vatten.
Tillsätt under kokning och rör runt.
Låt sjuda ytterligare några minuter.
Tillsätt bacontärningarna och vänd runt.
Ställ ut kastrullen med lock i vinterkylan och låt den svalna till cirka 20 grader.
Smaka av med flingsalt om så behövs och några stänk Tabasco.
Passar perfekt till julskinkan eller som tillbehör till en helstekt kalkonmiddag!