0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
400 g fläskfilé
200 g shiitake svamp
salt och peppar
smör eller olja att steka i
150 g färsk babyspenat
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
3 msk ostronsås
1 msk sweet chilisås
 
Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor och skär den i strimlor.
Skölj svampen och skär den istörre bitar. 
Bryn fläskfilén i lite smör eller olja och krydda med salt och peppar.
Ner med svamp och spenat och fräs tills vätskan kokat bort.
Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, ostronsås och sweet chilisås och låt puttra i ett par minuter.
 
Servera woken med nykokta nudlar.

Fläskfiléwok med svam...

0 Läs mer >>
 
 
ca 20 kakor
 
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
100 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
1 rumsvarmt ägg
1 tsk vitvinsvinäger
 
Garnering:
0,5 dl strösocker
1 tsk malen kanel
 
Sätt ugnen på 200°C, varmluft.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke. 
Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke. 
Vispa ner ägget. 
Tillsätt de torra ingredienserna och vinägern.
Arbeta ihop till en jämn deg. 
Blanda sockret och kanelen till garneringen och häll ut blandningen på ett fat.
Dela degen i 20 bitar och rulla bitarna till kulor som du sedan rullar i sockerblandningen.
Lägg kulorna glest på plåt med bakplåtspapper och platta sedan till dem en aning.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna har fått lite färg, ca 8 minuter.
Låt kakorna svalna i någon minut och flytta dem sedan försiktigt med en stekspade till ett galler för att svalna helt. 
Förvara kakorna i en torr, tätförsluten burk i rumstemperatur. 
 

Snickerdoodles

0 Läs mer >>
 
 
 
4 portioner
 

1 kg fläskkarré utan ben
2 msk kryddblandning (se nedan)
1 lime
1 apelsin
1 msk kinesisk soja
1 tsk spiskummin
5 vitlöksklyftor
½ liter coca cola

Kryddblandning:
3 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitpeppar
1 msk svartpeppar
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
1 msk torkad oregano
1 msk salt

 

Skär köttet i små bitar.
Massera in kryddblandningen och spiskummin.
Pressa över lime- och apelsinsaft och häll i sojan.
Finhacka vitlöken och blanda allt noga och låt marinera minst en timme men gärna över natten.

Ta upp köttet och stek på hög värme i en gryta.
Häll över marinaden som är kvar.
Rör om och häll i coca cola så att det täcker köttet.
Småkoka minst två timmar under lock.
Fyll på med coca cola vartefter den kokar ner.
Ta bort locket på slutet tills vätskan har kokat in.
Finfördela köttet i små trådiga bitar (som pulled pork).

 

Servera köttet med mangosalsa, guacamole, riven ost och tortillas.

 

Öltips: Twisted Thistle IPA

 

Pulled pork taco med ...

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
3 dl vetemjöl
1 msk vetekli
1 msk råsocker
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3 dl vaniljyoghurt
1 ägg
smör att steka i
 
Florsocker och lönnsirap till servering
 
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt yoghurt och ägg och rör till en jämn smet.
Grädda små, tjocka pannkakor på medelvärme, ca 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.
 
Pudra florsocker över dem och servera med lönnsirap.

Fluffy american panca...

0 Läs mer >>
 
 
ca 24 st

Botten:
3 ägg
4,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
 
Kokoskräm:
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse riven kokos (ca 200 g)
 
Garnering:
200 g mjölkchoklad
0,5 msk olja
 
Sätt ugnen på 175° C.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen. 
Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. 
Tillsätt den varma blandningen i bunken och vispa ihop till en smet. 
Smörj och bröa en långpanna, ca 24x30 cm. 
Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. 
 
Kokoskräm:
Smält smöret i en kastrull och blanda ner florsocker ägg och kokos.
 
När kakan gräddats klart, låt den svalna och ställ den sedan i frysen i ca 30 minuter. 
Bred sedan kokoskrämen över chokladbotten. 
 
Garnering: 
Smält chokladen över vattenbad och blanda ner oljan.
Bred chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. 
Förvara kakan i kylskåp.
 
Skär i rutor innan servering.

Bountyrutor i långpan...

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
1 paket bacon (ca 140 g)
4 kycklingfiléer
2,5 dl grädde
0,5 dl mango chutney
 
Sätt ugnen på 225°C.
Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Blanda grädde och mango chutney och häll det över kycklingen.
Gratinera kycklingen mitt i ugnen tills den är genomstekt (ca 30 minuter) och har en innertemperatur på 72-75°C.
 
Servera kycklingen och såsen med nykokt ris och sugar snap peas.

Baconlindad kyckling ...