0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
200 g champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
300 g Quornbitar
salt och malen vitpeppar
 
4 portioner nykokt ris till servering
 
 
Finhacka löken, tärna paprika och klyfta champinjoner.
Bryn grönsakerna i smör i en gryta i omgångar, varje grönsakssort för sig och lägg dem åt sidan.
 
Smält smöret i grytan och vispa hastigt ner vetemjölet.
Häll på lite buljong i taget under vispning.
Häll på grädde och låt koka upp.
Låt såsen småputtra i fem minuter och tillsätt sedan quornbitarna och småkoka i ytterligare 10 minuter.
Tillsätt grönsakerna, rör runt och smaka av med salt och vitpeppar.
 
Servera quorngrytan med nykokt ris och en god sallad. 
 
Quornbitarna kan enkelt bytas ut mot samma mängd kokt, tärnad kyckling om man inte vill ha vegetariskt. Byt i så fall även gärna ut grönsaksbuljongen mot kycklingbuljong.

Quorn a la King