0 Läs mer >>
 
ca 1,5 dl dressing (3% kolhydrater)
 
1 finhackad scharlottenlök
½ msk olja
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
100 g väl mogen brieost utan kanter
salt och peppar
 
Fräs löken i en kastrull tills den blivit lite mjuk.
Häll på senap, vinäger och vatten och rör runt ordentligt.
Låt brieosten smälta ner i såsen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera som dressing över en god sallad.
 
 

Varm brieostdressing

0 Läs mer >>
 
ca 25 cookies (9 % kolhydrater)
 
2 ägg
2 dl gojibär
6 dl mandelmjöl
1,5 dl florsukrin (sukrinmelis)
1 nypa salt
1-2 tsk vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser noga så att det blir en deg.
Blöt händerna med kallt vatten och rulla degen till ca 25 små bollar.
Lägg bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ut dem med en sked.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-2 minuter tills de fått fin färg.

Gojicookies LCHF

0 Läs mer >>
 
ca 12 st (3 % kolhydrater)
 
125 g pofiber (1 pkt)
1 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
½ tsk salt
8 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
4 dl riven ost
ev lite frön att strö över
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt ägg, grädde, creme fraiche och riven ost och blanda ordentligt.
Låt stå och svälla i skålen i ca 15 minuter.
Blöt händerna med kallt vatten (så att degen inte klibbar fast) och forma degen till ca 12 bollar.
Lägg bollarna på en bakplpåtspappersklädd plåt och strö eventuellt lite frön över frallorna.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
 

LCHF Frallor

0 Läs mer >>
 
 
4 port (0,4 % kolhydrater)
 
4 skinkschnitzlar
4 skivor kokt skinka
12 skivor smakrik ost
1 ägg
2 dl finriven parmesanost
salt och peppar
smör att steka i
 
Banka ut schnitzlarna så att de blir riktigt tunna och stora.
Lägg två skivor ost på ena halvan av schnitzlarna.
Lägg en skiva skinka över osten och toppa skinkan med två ostskivor till på varje.
Vik ihopscnitzlarna så att de blir dubbelvikta och täcker fyllningen.
Vispa upp ett ägg och pensla schnitzlarna med det.
Strö parmesanen över schnitzlarna så att det kletas fast i ägget.
Salta och peppra och stek i mycket smör på medelvärme tills köttet är genomstekt.
 
Servera med en god sallad (och/eller klyftpotatis) och en stor klick bearnaisesås.

Parmesanpanerad os...

0 Läs mer >>
4 port. (1,8 % kolhydrater)
 
4 kycklingfiléer
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 finriven vitlöksklyfta
3 cm finriven ingefära
saft från ½ citron
1 dl turkisk yoghurt
½ tsk chilipeppar
salt och peppar
 
Putsa kycklingfiléerna och skär dem i 4 bitar på längden.
Blanda gurkmeja, garam masala, koriander, spiskummin, vitlök, ingefära, citron, yoghurt, chilipeppar och salt och peppar.
Lägg kycklingen i yoghurtmarinaden över natten.
Grilla kycklingen tills den är helt genomstekt.
Servera med ris och en god sallad, kanske en uppfriskande melonsalsa!
 

Tandorigrillad kyc...

0 Läs mer >>
 
2 pers. (2,4% kolhydrater)
 
1 hel gös
1 skivad citron
3 skalade och krossade vitlöksklyftor
1 knippe timjan
1 knippe gräslök
salt och peppar
 
Rensa fisken från innanmätet (om du inte köper den i butik, då gör de det säkert gärna åt dig.
Skär bort fenorna på fisken och skär snitt i "skinnet" längs sidorna på fisken.
Lägg ett par citronskivor och lite örter på ett stort ark med folie.
Lägg fisken på det och fyll fisken med fler citronskivor, vitlöken och örter.
Lägg öven citronskivor och örter ovanpå fisken och linda in hela härligheten i foliet så att det håller tätt.
Grilla fisken på indirekt värme (alltså inte rakt över glöden) tills den nått en innertemperatur på ca 56 grader (man kan också se att den är klar genom att köttet lätt lossnar från benen. Men det är ju såklart smidigare med en termometer om man har en)
Låt fisken vila i sitt foliepaket i ett par minuter innan det öppnas upp och fisken serveras.
Servera med en smaskig potatissallad och ett kallt glas vitt!
 
 
 

Helgrillad gös fyl...

0 Läs mer >>
 
4 port (14,7% kolhydrater)
 
4 portionsbitar färsk lax
1 ½ dl soja
1 ½ dl honung
1 dl vatten
1 msk sesamolja
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk koncentrerad kalvfond
1 finriven vitlöksklyfta
1 finhackad röd spansk chilipeppar
ev. 1 msk maizenaredning
 
Koka upp soja, honung, vatten, olja, ingefära, kalvfond, vitlöksklyfta och chilipeppar i en kastrull.
Låt marinaden svalna.
Lägg laxen i en bytta eller djup tallrik och häll marinad över den så att den är helt täckt.
Resten av marinaden kan man, om man vill, reda av med lite maizena för att använda som glaze till laxen vid grillning.
Grilla laxen tills den har en innertemperatur på ca 56 grader (eller tills det känns lagom).
Pensla eventuellt med marinadredningen i slutet av grilltiden.
 
Servera med färsk potatis och en smarrig sallad.
 

Grillad honungs- o...