0 Läs mer >>



Här mina små sötnosar har ni receptet på de delikata muffinsen jag gjorde igår.

(45,9% kolhydrater)

Till ca 12 st normalstora muffins:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2 dl färsk ananas i bitar
100 vit choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält försiktigt hälften av chokladen och blanda ihop med smöret, äggen, sockret, mjölet, vaniljsockret och bakpulvret.
Klicka ut muffinssmeten i muffinsformarna.
Lägg i lagom mängd ananas över smeten i formarna.
Hacka resten av shokladen och strö över muffinsarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Muffins med ananas...

0 Läs mer >>

Dessa underbara godingar bakade jag första gången till min älsklings födelsedagsfest och andra gången så fick jag en beställning av min chef som hade hört så mycket bra om dem att hon beställde ett gäng till mötet som vi hade på jobbet i fredags. Mycket smarriga!



  

Detta behöver du till ca 12 stycken muffins:
2 stora Ägg
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
4 dl Vetemjöl
3 msk Grädde
100g smält Smör
½ förpackning hallonmousse från Ekströms
ca ½ dl lakritssås (typ sådan på tub, eller hemmagjord)


Gör såhär:
Vispa ägg och socker fluffigt.
Vänd ned vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.
Rör ned grädden och det smälta smöret och blanda väl så att smeten blir slät.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna isatta i muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 15-20 min.
Låt muffinsen svalna och gröp sedan ur ett litet hål i varje.
Gör hallonmoussen enligt förpackningens anvisningar och fyll sedan hålen med moussen.
Häll på lite lakritssås över moussen och täck igen hålet med det urgröpta innanmätet.
Spritsa eller bred på frostingen på muffinsarna och dekorera med något fint.


Till cream cheese-frostingen behöver du:
100g rumsvarmt Smör
2 dl Florsocker
300g Färskost
150g smält Vit Choklad
ev. Karamellfärg

Gör såhär:
Vispa smör, florsocker och färskost fluffigt.
Rör ned den vita chokladen och ev. karamellfärg.
Vispa lite till så att det blir en jämn och slät kräm.
Spritsa, eller bred ut frostingen fint ovanpå cupcakesen.



Hallon- och lakrit...

0 Läs mer >>
Ååååh vad gott det här var! Perfekt mild vitlökssmak och himla lätt att göra! Sköter sig självt i ugnen så att man kan fixa med annat under tiden. En perfekt Kim-rätt! LCHF vänlig är den också!



Detta behövs till 4 personer:

4 bitar lax
200 gram skalade räkor
1 burk Cantadou vitlök & Örter (färskost)
3 dl grädde


Olja en ugnsfast form och lägg i laxbitarna.
Blanda grädden och färskosten och häll över laxen.
Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Strö räkorna över laxen precis innan servering.
Servera med en god sallad eller ris.. Eller båda :)

Enjoy!

Lax i vitlökssås m...

0 Läs mer >>
Himla god vardagsrätt och galet enkel att göra. Tror till och med att min kära pojkvän skulle klara av att tillaga detta faktiskt, och det säger en hel del! Dessutom är rätten perfekt för oss som kör LCHF!



Till 4 personer behövs:

Kyckling i pestosås:
4 kycklingfiléer
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk pesto
1 dl sugar snap peas eller sockerärter

Rensa kycklingen och skär i lagom stora bitar och bryn dem i lite olja.
Häll på grädde, creme fraiche och pesto och låt puttra i ett par minuter tills kycklingen är färdig.
Ös i sugar snaps och låt dem bli varma och smaka eventuellt av med lite salt och svartpeppar.

Spenat- och fetaröra
1 pkt fryst bladspenat
100 g fetaost
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche

Finhacka vitlöken och fräs den i lite olja.
I med spenaten och låt den tina upp i pannan och rör runt hela tiden så att det inte bränns vid.
Rör ner creme fraiche och låt puttra någon minut.
Tillsätt sist fetaosten och låt den bli lite mjuk och gojsig i röran.
Krydda eventuellt med lite salt.


Egentligen kan man äta den här rätten som den är. Men om man vill kan man såklart servera med en sallad eller ris eller pasta eller ett gott bröd eller... Ja, vad man vill helt enkelt!

Kyckling i pestoså...