0 Läs mer >>
 
 
4 portioner (8 rullar)
 
8 skivor vitt formbröd
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk kanel
Nutella
Färska jordgubbar
 
Florsocker
 
Skär bort kanterna från brödskivorna och kavla ut dem till platta, tunna skivor.
Bred nutella på varje skiva.
Skär jordgubbarna i små bitar och lägg en rand av jordgubbar i ena änden på varje skiva.
Rulla ihop skivorna med nutellan inåt så att jordgubbarna hamnar i mitten.
 
Vispa ihop ägg, mjölk och kanel i en skål.
Doppa rullarna snabbt i äggsmeten.
Stek rullarna gyllenbruna runtom i smör i en stekpanna på medelvärme.
 
Pudra eventuellt lite florsocker över rullarna innan servering.

French toastrullar...

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
300 g spaghetti
1 gul lök
2 paket (á 100g) kycklingbacon
3 dl matlagningsgrädde
1 tsk köttbuljongpulver
100 g finriven parmesanost
nymalen svartpeppar
 
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisning.
 
Finhacka löken och fräs den mjuk i lite smör eller olja i en stekpanna.
Skär kycklingbaconet i mindre bitar och tillsätt till löken.
Låt fräsa ihop ett par minuter.
Häll på grädde och buljongpulver och låt puttra i ett par minuter.
Rör ner parmesanost och smaka av med svarpeppar.
 
Servera såsen tillsammans med pastan och ett gott bröd med en fräsch sallad.

Pasta carbonara me...