0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
250 g mixade bönor
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
300 g chorizo
Lite olja att steka i
1 förpackning finkrossade tomater (á ca 400 g)
1 förpackning majskorn (á 150 g)
1 tsk malen spiskummin
salt och peppar
1 ask bladpersilja (á 20 g)
4 ägg
 
Sätt ugnen på 225°C.
 
Skala och hacka vitlöken.
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Skär chorizon i slantar.
Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av.
 
Fräs chorizo, vitlök och chili i lite olja i en gryta (gärna en som kan stå i ugn).
Tillsätt de krossade tomaterna och koka upp.
Bönmix och majskornen med sitt spad.
Värm upp under omrörning och smaka av med spiskummin, salt och peppar.
Grovhacka persiljan och blanda ner hälften av den i bönröran.
Gör fyra fördjupningar i böngrytan och knäck i äggen. 
Sätt in i ugnen i 8-10 minuter
 
Garnera med resten av persiljan innan servering.

Huevos y frijoles med...

0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
500 g laxfilé
1 tsk salt
1 msk smör
250 g delade skogschampinjoner
3 skivade vitlöksklyftor
70 g färsk babyspenat
200 g körsbärstomater
 
Basilika- och västerbottenssås:
2,5 dl grädde
2 msk fiskfond
1 dl vatten
saften från 1/2 citron
1 kruka basilika, grovhackad
50 g riven västerbottensost
 
Sätt ugnen på 200°C.
 
Skär laxen i portionsbitar och krydda med salt.
Hetta upp en stekpanna och stek svamp och vitlök i smör i ett par minuter.
Lägg ner spenaten och vänd runt tills den sjunkit ihop och tillsätt sedan tomaterna.
 
Täck botten på en ugnsform med svampblandningen och lägg laxfiléerna över.
Krydda med lite peppar.
Blanda alla ingredienser till såsen och häll den över fisken.
 
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min, till fisken är klar och gratängen har fått fin färg.
 
Servera med kokt potatis, potatismos eller ris och en god sallad.
 

Gratinerad lax med ba...

0 Läs mer >>
 
2 portioner
 
2 gelatinblad
1 citron
2 ägg
2 msk + 2 msk strösocker
1 dl turkisk yoghurt
2 dl färska hallon
 
Garnering:
Florsocker
2 chokladtryfflar
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca fem minuter.
Skölj citronen noga i ljummet vatten.
Finriv citronskalet och pressa ur saften (ca 1/2 dl)
Värm saften och skalet i en kastrull på svag värme.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften.
 
Separera äggvitorna i två olika bunkar.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt under tiden 2 msk socker så att det blir en blank och fin smet.
 
Vispa äggulorna tillsammans med 2 msk socker till en ljusgul, fluffig smet. 
Blanda ner yoghurt och citronsaft i äggulesmeten och rör ner hälften av äggvitan.
Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan i smeten.
 
Fördela hälften av hallonen i botten på glas eller skålar .
Fyll på med citronfromage.
Låt stelna i kylskåp i minst en timme innan servering.
 
Garnera med hallon och pudra florsocker över innan servering.
Servera med en chokladtryffel.

Citronfromage med hal...

0 Läs mer >>
 
20 st
 
10 ägg
100 g cream cheese
salt och peppar
 
Garnering:
Paprikapulver
Dillkvistar
 
Koka äggen i ca 7 minuter, tills de är hårdkokta.
Skala dem och dela dem i halvor på längden.
Pilla försiktigt ur äggulorna och lägg dem i en bunke.
Vispa ihop äggulorna med cream cheese till en fluffig smet och smaka av med salt och peppar.
 
Spritsa smeten i ägghalvorna och toppa med lite paprikapulver och en dillkvist.

Deviled Eggs

0 Läs mer >>
 
Till ca 10 personer
 
1 ask (ca 250g) gula körsbärstomater
1 väl mogen mango
4 avokados
1/2 rödlök
1 påse babyspenat (ca 80g)
1 ask gula mangoldskott (ca 100g)
1 kruka basilika
2 paket cocktailmozzarella (á 125 g)
 
Honungsvinägrett:
1/2 liten schallottenlök
1 msk honung
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
 
Garnering:
1/2 msk flingsalt
1 dl pumpakärnor
1 krm nymald svartpeppar
 
Halvera körsbärstomaterna.
Skala och skär mango och avokado i klyftor.
Skala rödlöken och skär den i skivor.
 
Vinägrett:
Skala och hacka löken.
Blanda lök, honung och vinäger.
Häll i oljan, först droppande och sedan i en fin stråle.
Smaka av med salt och peppar.
 
Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat.
Ringla över dressingen.
Blanda flingsalt och pumpakärnor och strö över salladen.
Krydda med svartpeppar.
 
Häll på dressingen precis innan salladen ska serveras.

Avokadosallad med man...

0 Läs mer >>
 
 
12 drinkar
 
6 dl pressad clementin
6 msk pressad citron
6 msk pressad lime
2 msk vit sirap
2 flaskor mousserande vin
 
Blanda citrussaft och sirap tills sirapen lösts upp helt.
Fördela citrussaften i glas och fyll på med mousserande vin.

Servera direkt.

Påskbubbel

0 Läs mer >>
 
1 vitlöksklyfta 
1 burk kikärter (400g)
1/2 röd chilifrukt
1/2 tsk spiskummin
1 msk pressad citron
4 msk olivolja
1 msk tahini
salt och peppar
 
Häll av spadet från kikärterna och skölj dem väl.
Mixa alla ingredienser till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
 
Servera som tillbehör till maten eller som dip till t.ex. grönsaksstavar.

Hummus