0 Läs mer >>
 
2 paket Halloumi
½ dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko
Neutral rapsolja att steka/fritera i
 
Skär halloumin i 1 cm tjocka skivor.
Vänd skivorna i mjölet.
Skaka av överflödigt mjöl och vänd sedan skivorna i uppvispat ägg.
Droppa av skivorna något och vänd dem sedan i panko.
 
Hetta upp olja i en gryta med tjock botten, se till att det inte blir för varmt, medevärme räcker fint.
Stek eller fritera halloumiskivorna tills de blivit gyllenbruna.
Lägg dem på hushållspapper en stund så att överflödig olja sugs upp i pappret.
 
Servera halloumin som snacks eller på en buffé, eller varför inte tillsammans med t.ex. ris eller pasta som en huvudrätt!
 

Pankopanerad Halloumi

0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
500 g nötfärs
1 knippe salladslök
3 msk rostade sesamfrön
1 dl soja
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk farinsocker
2 msk sesamolja
en nypa nymalen svartpeppar
 
Jasminris och Srirachamayo till servering
 
Strimla salladslöken och finhacka vitlöken.
Blanda det med sesamfrön, soja, farinsocker, sesamolja och en nypa peppar.
Blanda marinaden och köttfärsen väl, täck med plastfolie och ställ svalt i ca 2 timmar.
 
Bryn köttfärsen i sin marinad tills den är genomstekt. 
Häll på lite vatten om det kokar bort för mycket, det ska vara lite gojsigt.
 
Servera med nykokt jasminris och srirachamayo.
 

Bulgogifärs med ris

0 Läs mer >>
 
ca 20 rutor
 
Sockerkaka:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Botten:
10 dl sockerkaka
2 dl florsocker
5 msk kakao
300 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
3/4 dl punsch
 
Garnering:
300 g grön marsipan (annan färg på marsipan går förstås också bra)
50 g hackad mörk choklad
 
Börja med att göra sockerkakan.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.
Vispa smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt vispa.
Tillsätt vattnet.
 
Blanda ihop vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver.
Sikta och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Låt den svalna i formen innan den stjälps upp och får kallna helt.
 
Klä sedan en form, ca 35x35 cm med bakplåtspapper. 
Smula ner sockerkakan i en matberedare.
Sikta i florsocker, och kakao och tillsätt sedan smör, vaniljsocker och punsch.
Kör till en jämn smet som du trycker ut i formen och låt sedan kakan stelna i kylskåp i minst 1 timme.
 
Lyft upp kakan med bakplåtspappret.
Kavla ut marsipanen lika stor som kakan och lägg den ovanpå kakan. 
Smält chokladen och spritsa eller ringla den över marsipanen och låt det stelna.
 
Ställ kakan i kylskåp fram till servering, skär den i bitar om ca 5x5 cm.
 

Dammsugarrutor

0 Läs mer >>
 
 
1 karaff
 
Is
6 cl Midori
30 cl Schweppes Päron&Lime
10 cl Päronjuice
Prosecco
 
Fyll en karaff med is och häll på Midori, Schweppes och juice.
Toppa med Prosecco.

Piggelino