0 Läs mer >>
 
4 port

1 fläskfilé
100 g cambozolaost
salt och peppar
smör att steka i
 
sås
1 liter kantareller
1 gul lök
3 dl vispgrädde
1 tsk soja
1 tsk köttbuljongpulver
 
Putsa fläskfilén och skär den i 12 skivor.
Lägg skivorna på en skärbräda och täck med plastfolie.
Banka skivorna tunna med hjälp av en kastrull och lägg sedan en bit ost på varje skiva.
Rulla in osten i filéerna och fäst med en tandpetare.
 
Rensa kantareller och skär dem i mindre bitar.
Fräs scampen i lite smör tills allt vatten koktat bort.
Finhacka löken och fräs den tillsammans med kantarellerna i lite till smör.
Häll på grädde, soja och buljong och låt koka i ett par minuter.
 
Stek köttet i en varm panna med smör och salta och peppra.
 
Servera köttet tillsammans med såsen och pasta och en god sallad.

Cambozolafylld flä...

0 Läs mer >>
25-30 st
 
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl bär (frysta eller färska, vilket som funkar)
 
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och vispa under tiden ihop ägg och socker.
Blanda ner mjöl och vaniljosocker.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och strö bären över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Skär upp i rutor och servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass.
 
Går utmärkt skära upp i rutor och frysa in.

Sega blåbärsrutor

0 Läs mer >>
 
1 plåt
 
1 dl skalade sesamfrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpakärnor
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
0,5 tsk salt
lite flingsalt att strö över
 
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda de torra ingredienserna.
Blanda ner kokande vatten och olja och blanda allt till en smet.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och strö lite flingsalt över.
Grädda knäckebrödet i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Ta ut och skär genast i lagom stora bitar.
 
 

Fröknäcke

0 Läs mer >>
 
1 kaka
 
Pajskal
50 g rumsvarmt smör
3,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
en nypa salt
2 äggulor
2 msk vispgrädde
 
Fyllning
2 ägg
500 g kesella
1 dl sukrin
1 dl creme fraiche
2 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
finrivet skal och saften från 1 citron
 
Topping
250 g frysta jordgubbar
2 msk sukrin
 
Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet till en deg och ställ i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant och grädda skalet i ugnen i ca 10 minuter.
 
Vispa ihop äggen snabbt och blanda sedan ner resen av ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
Höj värmen på ugnen till 200°C.
Häll fyllningen i pajskalet och ställ in i ugnen i ca 20 minuter (täck med folie om det får för mycket färg).
 
Tina jordgubbarna och använd en mixer för att mixa allt till en slät sås.
 
Låt kakan svalna i kylen och servera sedan med jordgubbssåsen.

LCHF-cheesecake me...