0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
4 portioner pasta 
 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g färska kantareller
3 dl grädde
1 tsk dijonsenap
2 msk koncentrerad kalvfond
200 g oxfilé
salt och peppar
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär oxfilén i små bitar och bryn dem runtom i en het panna med smör eller olja och lägg sedan köttet åt sidan.
Skala och finhacka lökarna.
Ansa svampen och skär den i mindre bitar.
Fräs svampen i smör eller olja tills nästan allt vatten kokat bort.
Tillsätt löken och fräs med någon minut.
Häll på grädde, senap och kalvfond och låt det hela koka ihop i ett par minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
Tillsätt köttet till såsen och låt puttra med i max någon minut.
 
Häll av vattnet från pastan och blanda sedan ned den i såsen.
 
Servera pastan med en god sallad.
 

Oxfilépasta med kanta...

0 Läs mer >>
 
 
6 portioner
 
2 gelantinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 krm vaniljpulver
100 g vit choklad
1 dl blåbär
 
jordgubbar eller andra bär att toppa med
 
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med socker och vaniljpulver.
Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
Häll försiktigt hälften av gräddblandningen över chokladen och vispa tills chokladen smält helt.
Krama ur det ena gelantinbladet och vispa ner i chokladgrädden.
Fördela blandningen i 6 portionsglas eller skålar.
Låt dem stå i kylen, gärna lite lutande så ser det tjusigt ut när det stelnat, i ca 1 timme.
 
Rör ner blåbären i den resterande grädden och kör ett par varv med mixerstav så att det blir en helt slät smet.
Sila bort blåbär som inte blivit mixade och rör sedan ner det andra urkramade gelantinbladet i gräddblandningen.
Smeten kan stå i rumstemperatur utan att stelna i väntan på att det första pannacottalagret ska stelna. Se till att röra om i blåbärssmeten lite då och då bara så det inte blir klumpar.
 
När det vita chokladlagret stelnat i kylen så ta ut dem och häll på med blåbärssmeten. Ställ glasen plant i kylskåpet att stelna i ett par timmar. Gärna med lite plastfolie över glasen så att det inte blir någon hinna överst.
 
Servera pannacottan när blåbärslagret satt sig ordentligt och toppa med färska jordgubbar, blåbär eller något annat trevligt.

Vit choklad- och blåb...