0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 personer:
2 dl creme fraiche
½ finhackad rödlök
2 msk finhckad gräslök
2 msk röd rom (gärna stenbitsrom)
1 tsk citronsaft

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och servera.
Förvara i kyl om det inte ska serveras på en gång.
Kan förberedas dagen innan.

Romsås

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 personer:
500 g färskpotatis
50 g smör
½ citron
2-3 vitlöksklyftor
ett par dillkvistar eller lite gräslök
salt & peppar

Gör så här:
Skrubba potatisen så att överflödiga skalrester försvinner.
Förkoka potatisen i saltat vatten i ca 5 minuter.
Vik en liten låda av folie, bottnen behöver vara minst 3 lager tjock.
Lägg i potatisen och klicka över smöret.
Hacka dillen, pressa vitlöken och riv citronskalet och blanda ihop och häll över potatisen.
Salta (snåla inte med salt, det är ju såå gott på färskpotatis) och stäng ihop folielådan, men lämna en liten springa öppen så att ånga kan åka ut.
Grilla potatisen i ca 30 minuter.

Skaka om och servera!

Grillad färskpotatis

0 Läs mer >>

Detta behöver du till 4 personer:
2 morötter
150 g vitkål
1 tsk pressad limejuice
rivet skal av ½ lime
1 dl gräddfil
½ dl majonäs
2 krm salt
2 msk sweet chilisås

Gör så här:
Skala och riv morätterna grovt.
Skär vitkålen i tunna strimlor.
Blanda alla ingredienser ordentligt.
Servera direkt eller ställ i kylen tills det ska serveras.

Mammas Coleslaw

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
2 kg revbensspjäll av fläsk
2 ½ dl ketchup
½ dl äppelcidervinäger
3 msk farinsocker
3 msk Worcestershiresås
1 tsk liquid smoke (rökarom, brukar finnas typ på ICA)
½ tsk salt

Gör så här:
Lägg revbensspjällen i en stor gryta (dela dem om det behövs) och fyll på med vatten så att det täcker köttet helt.
Koka upp vattnet och sänk värmen, täck med ett lock och låt sjuda (småkoka) i ca 1 timme eller tills köttet blivit så mört att det nästan lossnar bara man petar på det.

Medans köttet kokar, blanda övriga ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda i ca 30 minuter eller tills såsen tjocknat.
Rör om ofta så att det inte bränner fast!

Sätt ugnen på 250 grader.
Täck en långpanna med folie och ställ ner ett galler i den (bäst blir det om man har en broiler pan, men vilken svensk har det i köksskåpet?).
Lägg revbensspjällen med köttet neråt på gallret och pensla på hälften av såsen.
Ställ in i ugnen, högt upp, i ett par minuter tills köttet har en fin yta och såsen har karameliserats lite.
Ta ut och vänd på köttet och pensla den andra sidan och ställ in i ugnen i ett par minuter till.

Färdigt! Servera med Coleslaw och pommes frites!

Baby back ribs- Ap...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 personer:
1 hel vitlök
1 kg potatis av mjölig sort
1 ½ dl mjölk
½ dl grädde
3 msk smör
salt & peppar

Gör så här;
Sätt ugnen på 200 grader.
Slå in vitlöken ordentligt i folie och ställ in i ugnen i ca 45 minuter tills den är mjuk.
Ta bort folien och låt vitlöken svalna.
När den har svalnat, skala den och pressa ur vitlöken ur klyftorna.

Tvätta och skala potatisen.
Dela potatisen i några delar om de är stora.
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är genomkokta om mjuka.
Häll av vattnet från potatisen.
Mosa ihop potatisen med den rostade vitlöken tillsammans med mjölk, grädde och smör.
Smaka av med salt och peppar.

Garlic mashed pota...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
2 ½ dl Vatten
½ dl Teriyakisås
1 dl limejuice
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk tequila
1 tsk liquid smoke
½ tsk salt
1/4 tsk mald ingefära
500 g kycklingfilé

Sås
½ dl majonäs
½ dl gräddfil
2 msk stark salsa
1 msk mjölk
½ krm cayennepeppar
1/4 tsk finhackad persilja
1/4 tsk tabasco
1 krm dillfrön
1 krm mald kummin
2 dl riven ost
1 dl krossade nachos (naturella)

Gör så här:
Vispa ihop vatten, teriyaki, limejuice, vitlök, tequila, liquid smoke, salt och ingefära.
Täck kycklingfiléerna med såsen och låt marinera i kylen i minst två timmar.

Vispa ihop majonäs, gräddfil, salsa, mjölk, cayenne, persilja, tabasco, dillfrön och kummin.
Täck över med plast och låt stå i kylen tills det är dags att servera.

Täck en långpanna med folie och ställ ett galler i.
Lägg kycklingen på gallret och släng marinaden som är kvar i bunken.
Grilla kycklingen i ugnen (200 grader) tills den är genomstekt.
Pensla på den kalla såsen och strö över osten.
Ställ in i ugnen igen och låt stå tills osten har smält över kycklingen.

Servera kycklingen med krossade nachos och potatismos.

Fiesta lime chicken

0 Läs mer >>



Detta behöver du till ca 4 portioner:

3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 ägg
3 dl mjölk
2 msk smält smör
½ dl socker

Gör så här:
Sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke och rör om ordentligt.
Vispa upp ett ägg i en annan bunke och blanda ner mjölken.
Tillsätt mjölblandningen till äggmjölken, lite i taget.
Vispa ordentligt så att det inte blir några klumpar.
Tillsätt smöret och sockret och rör om.
Smeten blir mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet.
Grädda pannkakorna i smör i en stekpanna på medelhög värme.
När ytan blir matt och börjar bubbla sig är det dags att vända på pannkakan så att den får färg på andra sidan också.

Servera med florsocker, lönnsirap och gärna färsk frukt!

American Pancakes

0 Läs mer >>

Pajdeg:
150 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 liter färska jordgubbar
1 ägg
2 creme fraiche
½ dl socker
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa alla ingredienser till pajdegen eller knåda ihop den till en deg för hand.
Tryck ut degen i en pajform (typ 24 cm i diameter).

Skiva jordgubbarna och lägg i botten på pajen.
Blanda ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker till en jämn smet och häll över jordgubbarna.

Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med en stor skopa glass!

Sötsyrlig jordgubb...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 3 ½ dl dressing:
4 msk honung
2 msk French's classic yellow mustard (brukar finnas i amerikanska hyllan i butiken, men det går bra med vanlig svensk senap också)
1 msk vitvinsvinäger
1,2 dl Hellman's real mayonaise (brukar finnas i amerikanska hyllan i butiken, men det går bra med vanlig svensk majonäs också)
1,2 dl gräddfil

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och vispa samman till en slät dressing.
Servera genast eller förvara i kylen. Yum!

Serveras med fördel som dressing till sallad, eller allra helst, till panerad/friterad kyckling med pommes frites!


TGI Fridays Honey ...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
500 g kycklinginnerfiléer
1-2 ägg
1-2 dl mjöl
2 dl ströbröd
salt & peppar

Gör så här:

Banka ut kycklingen lite så att filéerna blir lite plattare.
Lägg mjölet på ett fat, ströbrödet på ett annat och vispa ihop äggen i en djup tallrik.
Vänd kycklingen i mjölet, doppa i ägg och vänd sedan i ströbröd.
Gör likadant med alla kycklingfiléer.
Stek på medelhög värme i smör eller olja och vänd ganska ofta så att de får en jämn och krispig yta.
Salta och peppra eventuellt efter smak.

Servera med pommes frites och en god sås. Typ [denna]!

Panerade kycklingi...