0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
400 g pasta
 
2 msk ströbröd
3/4 dl mjölk
50 g riven parmesanost
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g kalvfärs
 
smör eller olja att steka i
 
1 burk tomatsås
1/2 dl vatten
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Blanda ströbröd, mjölk, parmesanost, pressad vitlök och kryddorna väl tillsammans med kalvfärsen. 
Forma färsen till ca 12 stora köttbullar. 
Fräs dem runtom i lite smör eller olja i en stekpanna i 2-3 minuter.
Tillsätt en burk tomatsås till köttbullarna. 
Häll 1/2 dl vatten i den tomma bruken och skaka runt lite och tillsätt sedan vattnet till tomatsåsen. På så sätt får du verkligen med all tomatsås!
Låt puttra under lock i ett par minuter, eller tills köttbullarna är klara.
 
Blanda ner pastan och strö eventuellt lite mer parmesanost över det hela.
 
Servera med en god sallad.

Pasta med kalvfärsbul...