0 Läs mer >>

God morgon mina små söta!

Tåget är försenat och det är skitkallt ute. Tur att jag har min stora fluffiga varma jacka då!

I måndags lagade jag barbeque-marinerade kycklingklubbor och det blev verkligen hysteriskt gott! Dock är varken jag eller M stora fan av kycklingklubbor så igår lagade jag det igen (M tyckte att det var så gott så han ville ha det igen) fast med kycklingfiléer istället.

Normalt sett kan man knappt få högre betyg av honom än "helt okej" (precis som min syster), men detta fick betyget "riktigt jävla gott". Har vi kanske lagt vantarna på en ny helgfavorit?

För att laga detta använda jag receptet på Jack Daniels Glaze och blandade ner lite barbequesås. Marinerade kycklingen i det innan och penslade på lite när kycklingen lagades i ugnen. Sååå gott!

 

Jack Daniels Chicken

0 Läs mer >>
En ny vecka är här och med det en ny veckomatsedel.

Jag var och veckohandlade igår och kan stolt informera om att vi har fått till ett ganska bra basförråd här hemma. Det kostar helt enkelt inte lika mycket att veckohandla längre. Tummen upp för det!

Anyway, veckans matsedel ser ut som så:

Måndag: Buffaloklubbor med ris
Tisdag: Krämig pastasallad med grillad kyckling
Onsdag: Pesto- och fetalax med klyftpotatis
Torsdag: Ugnsgratinerad falukorv med hemgjort potatismos
Fredag: Pappas dragonbiff med ris
Lördag: Chilibiffgryta med choklad och majskolvar


Veckans matsedel V46

0 Läs mer >>
En enkel och snabb fiskrätt som fungerar perfekt till vardags!



Detta behöver du till ca 4 portioner:
600 g vit fiskfilé (t.ex. torsk eller hoki)
3 dl Kelda mild citronsås
1 ½ msk finhackad persilja
2  vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
salt, citronpeppar och smör att steka i

Gör såhär:
Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med salt och citronpeppar (eventuellt kan man pressa lite citronsaft över också).
Blanda citronsås, 1 msk persilja och pressad vitlök i en bunke och häll det sedan över fisken.
Ställ fisken i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills fisken är färdig.
Skölj, rensa och skiva champinjonerna och stek dem på ganska hög värme i en stekpanna med mycket smör och resten av persiljan. Champinjonerna kan man evetuellt krydda med lite salt och vitlökspulver.

Häll champinjonerna över fisken när den är klar och servera det tillsammans med ris eller pressad potatis.

Krämig champinjonfisk

0 Läs mer >>
Äntligen är Halv åtta hos mig tillbaka och kvällen middag intogs framför det i lugn och ro :)

Eftersom jag kom hem så sent igår så har jag inte hunnit med någon vecko-mathandling inför denna vecka.
Men matsedeln är planerad så imorgon ska jag nog försöka komma iväg och handla! :)

Maten V.45 ser ut som så:
Måndag: Pasta med skinka och paprikasås
Tisdag: Champinjonfisk med ris
Onsdag: Rostasfilé i smarrig sås med majskolvar
Torsdag: Djunglekyckling med ris
Lördag: Chicen Korma (Om det inte bjuds på middag hos mor och far)
Söndag: Tonfiskpasta

Veckans matsedel V45

0 Läs mer >>

Åååh vad det här var gott! En ny favorit faktiskt. Påminner lite om pappas dragonbiffar men med lite twist. Try it try it try it! Påminner lite om de lammfärsbullar Sandra bjöd på för ett par veckor sedan också.. Fast detta är inte lamm.. och lite andra grejer i förstås :)



Detta behöver du till ca 4 portioner:
600 g köttfärs
1 ägg
½ kruka basilika (hackad)
1 bit mozzarellaost skuren i små kuber
4 finhackade soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
salt & peppar

stekskyn
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
1 msk koncentrerad kalvfond
dragon

Gör såhär:
Blanda ihop köttfärs, ägg, basilika, mozzarella, tomater och grädde väl.
Forma till biffar, salta och peppra och stek på medelvärme i en stekpanna, ett par minuter på varje sida.
Lägg undan biffarna och, utan att diska stekpannan, häll i grädde i pannan.
Vispa ner philadelphian och kalvfonden och smaka av med dragon.

Servera med gräddstuvad blomkål (eller ris om man inte vill ha LCHF) och en god sallad!

LCHF Mozarellabiff...

0 Läs mer >>
Supersmarrig korvgryta som jag slängde ihop på nolltid. Ganska lätt att variera också med olika typer av korvar, kött eller kyckling.



Detta behöver du till ca 4 portioner:
8 smala chilikorvar
1 dl hackad purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokrydda
3 dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk tomatpuré
1 dl gröna ärtor
ev lite salt

Gör såhär:
Skär korven i lagom stora bitar och fräs tillsammans med purjolöken och pressa ner vitlöken.
Bryn korven och löken i ett par minuter så att det får färg.
Häll på tacokryddan, grädden, kalvfond och tomatpurén och låt småputtra i ett par minuter.
Häll i ärtorna och låt dem puttra med i någon minut tills de blivit varma.
Smaka eventuellt av med lite salt.

Servera med potatis och smörstekta primörer.

Tacokryddad chilik...