0 Läs mer >>

 Detta behöver du till ca 4 portioner:
1 fläskfilé, ca 500 g
salt och peppar
smör att steka i
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
½ tsk soja
2 tsk torkad oregano

Gör så här:
Putsa köttet och skär i skivor.
Salta, peppra och bryn i smör i en stekpanna.
Häll på grädde, balsamico, kycklingfond, soja och oregano och låt puttra tills köttet är helt klart.
Servera med ris och en god sallad!

Fläskfile med balsami...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
400 g kassler
2 dl grädde
1 msk chilisås
1 msk tomatpuré
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kasslern i skivor och lägg i botten på en ugnsfast form.
Blanda grädde, chilisås, tomatpuré, svartpeppar och pressa ner en vitlöksklyfta.
Häll blandningen över kasslern och strö över den rivna osten.
Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter tills osten smält och gratängen har en fin färg.
Servera med ris och sallad.


Enkel kasslergratäng

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
4 portioner laxfilé
salt
citronpeppar
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 lime skalet + saften
2 msk sweet chilisås
2 dl riven parmesanost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form.
Blanda grädde, creme fraiche, rivet limeskal, pressad limesaft, sweet chilisås och riven parmesan.
Häll blandningen över laxen och grädda i ugnen i 25-30 minuter.

Servera med pressad potatis, en god sallad, och gärna lite hackade nötter!

Lax med lime och swee...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk örter (typ franska örter eller dragon)
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1+3 dl grädde
1 tsk soja
1 msk koncentrerad kalvfond
smör att steka i

Gör så här:
Blanda köttfärs, salt, peppar, örter, pressad vitlöksklyfta, ägg och 1 dl grädde väl.
Hetta upp en stekpanna med smör och lägg hela klumpen men färs i pannan.
Platta till och forma färsen till en stor biff.
Låt steka i ca 4 minuter och dela sedan biffen i fyra delar och vänd på delarna.
Stek ca 4 minuter till och häll sedan på resten av grädden, soja och kalvfond.
Skyffla runt såsen lite så att den blandas och låt sedan stå och småputtra i någon minut.

Servera med kokt potatis och grönsaker!

Familjbiffen med god ...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
400 g kycklingfilé
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
salt
smör att steka i
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk mango chutney
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk soja
2 mogna avokado

Gör så här:

Putsa och skär kycklingen i munsbitar.
Finhacka purjon och pressa vitlöken ner i en gryta med smör och fräs på.
Tillsätt kycklingen, curry och salt och låt fräsa en liten stund.
I med buljongtärning, mango chutney och vatten och låt puttra i ett par minuter.
Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka upp.
Smaka av med en skvätt soja.
Ta grytan av värmen och skär avokadon i bitar och rör ner i grytan.
Servera med ris och en trevlig sallad!

Kycklinggryta med avo...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 6 stora portioner:
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
5 dragonkvistar
2 persiljekvistar
½ dl rödvinsvinäger
1 ½ dl vatten
10 vitpepparkorn
3 äggulor
500 g smör
2 tsk finhackad färsk dragon
2 msk finhackad färsk persilja
1 krm chilipulver
en nypa salt

Gör så här:
Finhacka scharlottenlökarna och vitlöksklyftan.
Koka upp löken tillsammans med dragonkvistar, persiljekvistar, rödvinsvinäger, vitpepparkorn och vatten.
Låt koka tills det kvarstår ca 1 dl vätska.
Sila bort löken och kvistarna.
Smät smöret och vispa upp äggulorna.
Vispa hastigt ner reduktionen i äggen.
I en tunn, tunn stråle, vispa ner smöret sakta (gärna med elvisp så att det vispas runt ordentligt!), men lämna gärna den grumliga bottensatsen av smöret.
När såsen tjocknat och svalnat något vispar du ner färsk dragon, persilja och chilipulver.
Smaka av med lite salt.

Bearnaisesås med chil...

1 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör eller olja att steka i
msk curry
1 krm svartpeppar
500 g passerade tomater
2 dl vatten
3 dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk hackad persilja
½ tsk salt

Gör så här:
Putsa kycklingen och skär i små strimlor.
Finhacka löken och bryn den tillsammans med kycklingen i smör i en gryta.
Pressa ner vitlöken och krydda med curry och svartpeppar.
Tillsätt passerade tomater, vatten, grädde, buljongtärningar och persilja.
Rör om och låt koka i ett par minuter.
Smaka av med salt och servera rykande het med ett gott bröd och en klick creme fraiche.

Krämig kyckling- och ...