0 Läs mer >>

 
Detta behövs till ca 4 portioner:
500 g oskalade räkor
2 scharlottenlökar
smör eller olja att steka i
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk hummerfond
1,5 dl riven parmesanost
salt och cayenne peppar

Gör såhär:
Hacka löken och fräs i smöret (Den ska inte få färg utan bara bli lite mjuk).
Tillsätt creme fraiche, grädde och hummerfond.
Låt koka lite lätt i ca 10 min.
Skala under tiden räkorna (om man inte kör med färdigskalade som jag gjorde).
Släng i ca 1 dl av osten och låt den smälta ner.
Lägg i räkorna i såsen och låt dem bli varma.
Smaka av med salt och eventuellt lite cayenne peppar.

Servera med pasta och strö lite parmesan ost över.


Smaskens!

Pasta med räkor

0 Läs mer >>

Har ni inte provat den här rätten så är det ett måste. Det var så sjukt gott så att jag har svävat på moln i flera dagar efter :)




Till ca 4 portioner:

4 kycklingfiléer
2 pkt bacon
100 g philadelphiaost
3-5 soltorkade tomater i olja
salt och peppar

Såsen:
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 burk champinjoner
4-5 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
några droppar soya
1-2 soltorkade tomater i olja
2-3 msk philadelphiaost
peppar och ev salt


Gör kycklingen såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Om filéerna är stora så dela den längs med i två delar.
Skär ett djupt snitt i varje filé.
Blanda philadelphian och finhackade tomater.
Fyll filéerna med oströran och linda sedan in dem i baconet.
Lägg dem i en ugnssäker form och kör i mitten av ugnen 20-25 minuter,
skär i dem för att kolla att de är klara.

Gör såsen såhär:
Fräs svampen i smöret, strö över mjölet och rör om.
Späd med mjölk i omgångar, till lagom konsistens.
Tillsätt buljong och soya.
Rör ner tomaterna och osten.
Peppra och salta ev.
Låt sjuda 10 minuter på svag värme, rör om då och då.
Tillsätt ev mer mjölk om såsen blir för tjock.

Servera med en god sallad och ris.

Fylld Baconlindad Kyc...

0 Läs mer >>

 



Det här behövs till ca 15 st
75 g smör
1 dl socker
1 ägg
200 g kokos
50 g mörk choklad


Smält smöret.
Blanda socker och ägg väl.
Slå i det smälta smöret, kokosflingor och citronsaften.
Forma till toppar och grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt topparna svalna på plåten.
Smält chokladen i en kastrull.
Doppa topparnas botten i chokladen.
Ställ de chokladdoppade topparna på ett fat med bakplåtspapper i kylen och låt stelna.









Bilden kommer från: http://veglchf.files.wordpress.com/2008/03/img_4728.jpg

Kokostoppar

0 Läs mer >>



Det här behövs till ca 30 st:
100 g skalade pistagenötter
2 ägg
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
rivet skal av en citron
1-2 droppar rom essens
1 krm salt
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g mandelmassa i bitar




Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.



Hacka skalade pistagenötter grovt.
Dela äggulor och äggvitor till varsin bunke.
Rör ihop äggulor, strösocker, vaniljsocker, citronskal och rom essens.



Blanda mjöl, mandelmassan och bakpulver och rör ner i smeten.





Vispa äggvitorna med saltet till hårt skum och rör ihop med den andra smeten,
 tillsätt nötterna och rör ihop till en deg.



Forma två längder på bakplåtspapper och grädda i 35 minuter.
Skär i skorpor efter att längderna svalnat lite.



Rosta mandelskorporna igen på svag värme så blir de extra krispiga ca 25 minuter på 120 grader.
Ta ut mandelskorporna och låt dem svalna.
Förvara skorporna i lufttät burk.

Italienska Biscotti

0 Läs mer >>



Till ca 20 st behövs:
125 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 50 vit eller mörk choklad

Gör såhär:
Vispa smör och socker pösigt.
Rör ner sirapen. Blanda alla torra ingredienser utom chokladen och rör ner i smeten.
Blanda till en fast deg.
Forma degen till två rullar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i 15-20 minuter och låt svalna något.
Strö över hackad choklad när dom fortfarande är varma.
Skär i sneda bitar, ca 2 cm breda. L
ägg över på galler att kallna.
 

Sega chokladsnittar

0 Läs mer >>



Ingredienser till ca 12 st:
50 g margarin eller kokosfett
4 msk kakao
2 msk sirap
1 dl socker
3,5 dl corn flakes

Gör såhär:
Smält fettet i en kastrull.
Blanda ner kakao, sirap och socker.
Låt puttra i någon minut så att sockret löser sig.
Blanda ner cornflakes.
Klicka ut i små muffinsformar med en sked.
Ställ i kyl för att stelna.

Myror

0 Läs mer >>


Dessa små godingar lagade jag till middag igår. Jag älskar annorlunda fiskrecept! Nog för att Grillad lax med poatatis och romsås alltid går hem. Men man kan ju inte gärna äta det en gång i veckan. Egentligen bör man nog äta fisk typ.. tre gånger i veckan? Men så ofta blir det ju knappast! 
Kanske är det på grund av bristen på schyssta fiskrecept!
Men här har ni i alla fall ett väldigt schysst sådant!
Enligt receptet ska man fritera fiskbullarna, vilket jag gjorde, men det går nog minst lika bra att steka dem i stekpannan tror jag!


Fiskkakorna:
400 g hokifílé
3 msk Thai Red Curry
1 äggula (jag använde en matsked vispgrädde istället)
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk socker
100 g haricots verts

Sweetchili dressingen:
1 dl vatten
1 dl socker
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk chiliflingor
2 msk jordnötter

Börja med dressingen:
Hacka jordnötterna fint.
Blanda vattnet, sockret och vinägern i en kastrull och koka upp.
Stäng av plattan och häll i jordnötterna och chiliflingorna och låt svalna.

Gör sedan fiskkakorna:
Mixa alla ingredienser till fiskkakorna i en matberedare.
Forma till platta kakor, 5 cm i diameter.
Fritera dem gyllenbruna i fritös eller i stekpanna i rikligt med olja.
Låt rinna av på hushållspapper.


Till fiskkakorna åt vi ris, strimlade morötter med sötsura dressingen. Sedan tycker jag om att blanda sån där vanlig Sweetchili sås med creme fraiche och ha som sås, det svalkar upp det hela lite om det är starkt.
Detta är btw inte starkt.


Thailänska fiskkakor ...