0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
400 g halloumi
250 g champinjoner
1 gul lök
olja att steka i
1 burk (400g) kokta röda linser
1 burk (400g) krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 dl grädde
salt och peppar
 
Skär halloumin i skivor eller stavar.
Hetta upp olja i en vid panna och fräs osten på båda sidor tills de är gyllenbruna.
Lägg osten åt sidan på hushållspapper.
 
Skär champinjonerna i kvartar och finhacka löken.
Fräs på lök och svamp i lite olja i stekpannan tills vattnet från svampen kokat in.
Häll av linserna och skölj dem ordentligt.
Tillsätt, till svampen, linser, krossade tomater, tomatpuré, senap och grädde och låt puttra ihop i ett par minuter. 
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt osten till stroganoffen.
 
Servera stroganoffen med nykokt ris.

Halloumi Stroganof...

0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
600 g flankstek
salt och nymalen svartpeppar
 
Nudelsallad:
250 g risnudlar
½ gurka, skalad, delad och urkärnad, skuren i 1 cm tjocka skivor
1 knippe rädisor, tunt skivade
1 näve sockerärter, delade på längden
1 paprika, tärnad
3 sammaldslökar, tunt skivade
1 kruka koriander
 
Dressing: 
2 lime, saften och finrivet skal
2 msk fisksås
2 msk strösocker
1 vitlöksklyfta, skalad och finriven
1 msk ljus soja
1 msk riven ingefära
1 röd chili, finhackad
 
Blanda alla ingredienser till dressingen tills sockret har löst upp sig och ställ sedan åt sidan.
 
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Skölj dem sedan genast i iskallt vatten för att stoppa kokningen.
SIla väl och lägg i en stor, vid salladsskål.
 
Lägg alla grönsaker i salladsskålen tillsammans med de kalla nudlarna.
Häll över dressingen och blanda försiktigt men väl. 
 
Salta och peppra flanksteken generöst och grilla den i 2-3 minuter per sida.
Låt köttet vila i några minuter och skär sedan i riktigt tunna skivor och server med nudelsalladen.  
 
 

Grillad flankstek ...

0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
400 g nötfärs
 
Marinad:
3 msk ljus soja
2 tsk sesamolja
1,5 msk strösocker
1 tsk risvinäger
en nypa nymalen svartpeppar
 
250 g äggnudlar
1 rödlök, tunnt klyftad
3 grovrivna morötter
75 g strimlade sockerärter
 
Woksås: 
1 msk ljus soja
1 dl hoisinsås
1-3 msk chilisås, beroende på hur starkt man vill ha det
 
olja att steka i
 
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll den över färsen.
Blanda väl och ställ åt sidan.
 
Koka nudlarna 1 minut mindre än förpackningens anvisning. 
Skölj dem sedan i iskallt vatten så att kokningen avstannar helt och låt dem rinna av i durkslag.
 
Blanda ingredienserna till woksåsen och ställ åt sidan.
 
Hetta upp olja ordentligt i en wokpanna.
Fräs färsen i pannan i ett par minuter tills den är smulig och genomstekt. 
Tillsätt rödlök och morötter och låt steka med i någon minut.
 
Tillsätt sedan nudlar och sockerärter och fräs ytterligare en minut.
Häll på woksåsen och vänd runt så att allt blandas.
Servera genast.
 

Hoisinnnudlar med ...

0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
1 pkt (ca 350g) kokta kikärter
smör eller olja att steka i
1 burk skalade, konserverade körsbärstomater
7 dl vatten
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk torkad basilika
½ msk torkad timjan
1 tsk chiliflakes
salt och peppar
300 g spaghetti
Riven parmesanost
 
Finhacka lök och vitlök och ansa och hacka champinjonerna grovt.
Bryn lök och vitlök i smör eller olja i en stor kastrull.
Tillsätt champinjonerna och låt vätskan koka ur dem.
Häll av kikärterna och skölj dem ordentligt och tillsätt sedan dem och resten av ingredienserna (inkl. spaghettin) till kastrullen.
Låt koka i ca 15 minuter, tills spaghettin är färdig.
 
Servera pastan med riven parmesanost.
 

One Pot Pasta med ...

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
2 msk maizenaredning
3 msk vatten
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk salt
300 g quronbitar
 
100 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
3 msk kinesisk soja
2 msk ostronsås
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk sesamolja
1 burk bambuskott
1 burk idneaybönor
 
Till servering: 
4 portioner kokt ris
 
Blanda ihop maizena, vatten, ingefära och salt och blanda ner quorn och ställ åt sidan.
 
Ansa och skiva champinjonerna och vitlöken. 
Fräs dem i lite smör eller olja i en stor panna tills vätskan kokat ur svampen.
Häll på soja, ostronsås, vatten, smulad buljongtärning och sesamolja och låt puttra ihop i någon minut.
Tillsätt bambuskott, bönor och quornblandningen.
Låt alltsammans sjuda på medelvärme i ca 10 minuter, tills quornen är genomvarm och allt har en lagom tjock konsistens.
 
Servera grytan med nykokt ris och en god sallad.

Quorn med bambusko...

0 Läs mer >>
 
ca 15-20 bitar
 
Browniesmet:
150 g smör
50 g mörk choklad i bitar
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Cheesecakeröra: 
200 g färskost
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 150 grader. 
 
Smält smöret och rör ner choklad och kakao, tills chokladen är helt smält.
Ställ åt sidan och låt svalna.
 
Rör ihop äggen och sockret.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten.
Rör ner smöret och blanda till en jämn smet.
 
I en annan bunke, blanda ihop färskosten med äggula, socker och vaniljsocker.
 
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35x40 cm.
Häll i browniesmeten. 
Klicka ut cheesecakesmeten ovanpå och dra ut den i ett fint mönster med en kniv.
 
Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 25-30 minuter.
Låt den svalna, gärna i kylskåp så den sätter sig ordentligt, innan du skär den i rutor. 
 
Servera gärna kakan med en klick glass eller vispgrädde.
 

Cheesecakebrownies