0 Läs mer >>

Detta behöver du:
1 hel grillad kyckling
2 dl matyoghurt
1½ tsk curry
1 msk senap
salt och peppar

Gör så här:
Rensa kycklingen och dela eventuellt köttet i mindre bitar.
Blanda med matyoghurt, curry och senap.
Smaka av med salt och peppar.

Servera till exempel som fyllning i bakad potatis eller en baguette.

Curryröra med grillad...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
3 chorizokorvar
1 burk kikärter (ca 200 g)
200 g broccoli
400 g krossade tomater
salt och peppar
turkisk yoghurt

Gör så här:
Skär korvarna i slantar eller bitar och fräs i en gryta tillsammans med broccolin.
Häll på krossade tomater.
Skölj av kikärterna och häll ner dem i grytan.
Låt småkoka i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med turkisk yoghurt och ett gott bröd.

Chorizogryta med kikä...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
500 g nötfärs
1 finhackad gul lök
2 pressade (eller finhackade) vitlöksklyftor
1 ägg
salt, peppar och paprikapulver
2-3 dl grädde eller mjölk
1 tsk curry
1 msk koncentrerad kalvfond

Gör så här:
Blanda köttfärs, löken och ägg väl.
Tillsätt salt, peppar och paprikapulver efter smak och tycke.
Forma färsen till biffar som du steker i smör eller olja i en stekpanna  ett par minuter på varje sida (beroende på hur tjocka du gör biffarna).
Häll på grädden, curry och kalvfond.
Rör om och låt puttra i ett par minuter.
Servera med ris eller klyftpotatis och en god sallad.

Nötfärsbiffar i curry...

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 personer:
2 dl grädde
2 dl mjölk
50 g smör
1 dl vetemjöl
4 msk pepparrot på tub
Salt och citronpeppar

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Häll ner mjölken och grädden och låt det koka upp.
Vispa ner mjöl och pepparrot, vispa ordentligt så att det inte blir några klumpar.
Ta bort såsen från värmen när den tjocknat och smaka av med salt och citronpeppar.

Servera gärna till t.ex. falukorv och kokt potatis.

Pepparrotssås

0 Läs mer >>

Detta behöver du till ca 4 portioner:
500 g strutsfilé
2 msk smör
salt och peppar

Gör så här:
Putsa filén från eventuella senor och "torka" den torr med lite hushållspapper.
Salta och peppra ordentligt.
Bryn i smör i en stekpanna runtom så att den får färg.
Lägg filén i en ugnsfast form och sätt en stektermometer i den tjockaste delen av filén.
Ställ filén i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen är 63 grader.
Ta ut filén och packa in den i aluminiumfolie och låt stå (i rumstemperatur) i ca 15 minuter.
Ta ur filén ur foliet och skiva upp.
Ös spadet som är kvar i formen över köttskivorna.
Servera med t.ex. potatisgratäng och rödvinsås.

Helstekt strutsfilé