0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
300 g sötpotatis
500 g potatis
25 g smör
1/2 dl mjölk
salt och peppar
 
1 dl ströbröd 
1 1/2 dl vatten
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm kryddpeppar
1 tsk finhackad timjan
1 msk dijonsenap
1 ägg
 
3 dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk dijonsenap
 
Skala all potatis och skär i mindre bitar.
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
 
Blanda ströbröd med vatten och låt svälla i någon minut.
Blanda ner kycklingfärs, salt, kryddpeppar, timjan, senap och ägg. 
Blanda ordentligt och forma smeten till bollar.
Stek bullarna gyllenbruna i smör eller olja på medelvärme i en stekpanna.
Lägg bullarna åt sidan och vispa ur pannan med grädde och kalvfond.
Smaka av såsen med dijonsenap och lägg sedan tillbaka kycklingbullarna.
Låt puttra tills kycklingbullarna är genomstekta.
 
Häll av vattnet från potatisen.
Mosa ihop potatisen med smör och mjölk och krydda med salt och peppar.
 
Servera kycklingbullarna i såsen med potatismoset.
 
 

Kycklingbullar i g...

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
3 sötpotatisar
2 msk olivolja
salt och peppar
 
250 g morötter.
2 paket halloumi (á ca 200 g)
1/2 kruka gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
olivolja att steka i
 
1 ask körsbärstomater
1 burk Salsa Roja (ca 210 g)
 
Sätt ugnen på 225°C.
Skala sötpotatisen och skär i klyftor.
Blanda potatisen med olja och krydda med salt och peppar.
Rosta klyftpotatisen i ugnen i 15-20 minuter, tills den är mjuk och har fått fin färg.
 
Skölj tomaterna och skär i klyftor.
Blanda med en burk Salsa Roja.
 
Skala morötterna och riv dem och halloumin grovt.
Finhacka en halv kruka gräslök och pressa en vitlöksklyfta.
Blanda ihop morötter,  halloumi, gräslök, vitlök med ägg, potatismjöl, ströbröd, sambal oelek och salt.
Forma smeten till 4 biffar och stek i olja på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida.
 
Servera biffarna med ugnsrostad sötpotatis och tomatsalsan.
 
 

Halloumibiffar med...

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
320 g pasta
450 g kycklingfilé
smör eller olja att steka i
salt och peppar
1/2 zucchini skuren i halvmånar
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
2 dl creme fraiche
2 strimlade salladslökar
30 g babyspenat
riven parmesanost till servering
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Rensa kycklingfiléerna och skär dem i bitar, ca 2-3 cm stora.
Fräs kycklingen gyllenbrun i en panna med smör eller olja.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt zucchinin, vitlök och sambal oelek och låt fräsa i ett par minuter.
Blanda ner creme fraiche och låt puttra i ytterligare ett par minuter.
Strimla salladslöken och rör ner den och spenaten.
 
Servera kycklingsåsen med den nykokta pastan och strö lite parmesan över.

Kycklingpasta med ...

1 Läs mer >>
 
 
2 portioner
 
4 dl mjölk
1 krm salt
4 msk mannagryn
 
Koka upp mjölken med saltet under omrörning.
Sänk värmen på spisen till låg och blanda ner mannagrynen.
Koka gröten under omrörning i ca 4 minuter.
 
Servera gröten med tex mjölk, äppelmos och kanel.

Klassisk mannagryn...

0 Läs mer >>
 
 
 
4 portioner
 
500 g lövbiff (8-10 skivor)
4 msk dijonsenap
1/2 rödlök
 1 paket bacon
 
3 dl grädde
1 msk koncentrerad kalvfond
 
Lägg lövbiffarna på en skärbräda och bred ut senap på alla skivor.
Skär löken i skivor och lägg på varje lövbiffsskiva.
Skär baconskivorna i halvor och placera ut en på varje biff.
Rulla ihop biffskivorna till rullar och fäst ihop med tandpetare.
Bryn rullarna runtom i lite smör eller olja i en stekpanna och lägg sedan åt sidan.
 
Vispa ur pannan med grädde och kalvfond och låt puttra ihop i någon minut.
Lägg tillbaka rullarna i såsen och låt sjuda i ca 30 minuter.
 
Ta ur tandpetarna ur oxrulladerna och servera dem tillsammans med såsen och potatismos.

Oxrullader med grä...