0 Läs mer >>



Detta behövs till 1 kaka:
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 g smör
1 1/2 dl vatten

Smörkrämen:
3 msk smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula

Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao, rör ner det i äggsmeten.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Koka upp smöret och vattnet.
Häll det i smeten och rör smeten jämn.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Stjälp upp och låt kakan svalna helt och dela den i två bottnar.
Rör ihop smör, florsocker och äggula till en smörkräm.
Bred den över ena bottnen, lägg över den andra och pudra florsocker över kakan.

Kalle Ankakaka

0 Läs mer >>
Här är orginalreceptet på en riktig New York Cheesecake. Vasågod och njut!

 



Räcker till ca 10 (hungriga) personer:
300 g Digestivekex
150 g Osaltat smör
1 dl Strösocker
1 dl Majsmjöl
2 tsk Vaniljsocker
600 g Philadephia ost
2½ dl Kesella 10%
3 Ägg
1 dl Vispgrädde
200 g Vit choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Smält smöret.
Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten.
Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.
Häll i kesella och Philadelphian och vispa krämigt.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
Tillsätt äggen och vispa väl.
Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen och rör ner den i smeten.

Fyll smeten över kakbotten.
Grädda kakan i 30 minuter.
Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Servera med till exempel Rårörda blåbär

TIPS!
En klassisk cheesecake spricker gärna när de svalnar, för att motverka detta kan man ställa in en skål med vatten längst ner i ugnen medans kakan gräddas.

New York Cheesecake

0 Läs mer >>
Enkel vardagsrätt med mycket smak :)
Psst.. Den är skitbra som matlåta också!



Detta behöver du till ca 4 personer:
200 g rökt skinka i strimlor
1 röd paprika i tärningar
100 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche med smak av paprika och chili
2 dl grädde
salt och peppar

pasta


Gör såhär:
Koka pastan.
Blanda skinkan, paprikan, philadelphiaosten, creme fraichen och grädden och koka upp.
Låt småputtra i någon minut tills pastan är klar.
Krydda eventuellt med lite salt och peppar.
Blanda med pastan och servera med en god sallad.

Pasta med skinka och ...