Kalle Ankakaka
Detta behövs till 1 kaka:
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 g smör
1 1/2 dl vatten
Smörkrämen:
3 msk smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao, rör ner det i äggsmeten.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Koka upp smöret och vattnet.
Häll det i smeten och rör smeten jämn.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Stjälp upp och låt kakan svalna helt och dela den i två bottnar.
Rör ihop smör, florsocker och äggula till en smörkräm.
Bred den över ena bottnen, lägg över den andra och pudra florsocker över kakan.