0 Läs mer >>
(null)

4 drinkar
 
12 cl ljus rom (hoppa bara över romen om du vill ha alkoholfritt)
12 cl kokosmjölk
12 cl passionsfruktsjuice
saften från 1 pressad lime
köttet från 1 passionsfrukt
7Up
Is
 
Dekoration:
Passionsfruktsklyftor
Limeklyftor
Myntablad
Mer is
 
Skaka alla ingredienser utom 7Up med is i en shaker.
 
Fyll 4 glas med is och fördela drinken i glasen.
Toppa med 7Up och servera direkt.
(null)

 
 

Passion Colada

0 Läs mer >>
(null)

ca 12 st
 
Chokladbollsbotten:
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
½ dl starkt bryggkaffe eller mjölk
 
Hallonpannacotta:
150 g frysta passerade hallon
½ dl citronsaft
4 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
 
Börja med botten.
 
Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.

Blanda ingredienserna till chokladbollsbotten till en kladdig smet.
Tryck ut smeten i formen och ställ formen i kylskåpet medan du gör pannacottan.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i fem minuter.
Koka upp passerade hallon, citronsaft, grädde, strösocker och vaniljsocker.
Ta gräddkoket åt sidan.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden.

Häll pannacottasmeten över chokladbollsbotten och låt stå i kylen i minst 3 timmar. 

Skär upp pannacottan i rutor och servera med en klick grädde och lite färska bär. 

Hallonpannacottabakel...

0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
300 g pasta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g strimlad kycklingfilé
200 g kantareller
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl grädde
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Strimla löken och finhacka vitlöken.
Fräs löken mjuk i smör eller olja och tillsätt sedan kycklingen.
Bryn kycklingen runtom och tillsätt sedan kantareller.
Fräs på tills svampen börjar "poppa" och smula då ner buljongtärningen och häll på grädden.
Smaka av med dijonsenap och låt puttra i ett par minuter.
 
Häll ner någon slev pastavatten i kycklilngröran och häll sedan av vattnet från pastan.
Blanda pastan med kycklingröran och servera alltsammans med en bit bröd eller god sallad.
 
 

Krämig kycklingpasta ...

0 Läs mer >>
 
ca 6 portioner eller på en buffé för ca 15 personer
 
1 hel vitlök
4 rödlökar
2 röda paprikor
500 g butternutpumpa
ett par repade kvistar timjan
3 msk olivolja
3 msk honung
salt och peppar
200 g haricot vert
2 påsar blandsallad
200 g marinerade kronärtskockor
100 g torkade tranbär
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Skala vitlöken och hacka klyftorna grovt.
Skala och klyfta rödlöken.
Kärna ur och skär paprikan i stora bitar.
Skala, kärna ur och skär pumpan i kuber.
 
Lägg alla grönsaker på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ringla över olivolja, honung, salt, peppar och timjan.
Blanda runt allt ordentligt och sprid ut över plåten.
 
Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
 
Skölj och ansa under tiden haricot vert. 
När 10 minuter återstår av grönsakernas tid i ugnen lägger du på haricot vertsen.
 
Häll ut blandsalladen på ett stort fat eller i en stor skål. 
Toppa med de rostade grönsakerna, avrunna kronärtskockor och torkade tranbär.
 
Servera salladen till t.ex. en bit kött eller på en buffé.

Matig sallad med rost...