0 Läs mer >>
4 port

500 g potatis
500 g köttfärs
1 gul lök
salt och peppar
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 burk lättöl (33 cl)
2 msk tomatpuré
1 lagerblad

Skala och skiva potatisen och löken i ½ cm tjocka skivor.
Varva potatis, lök och köttfärs i en traktörpanna och salta och peppra varje lager.
Koka upp vatten, buljongtärning, öl, tomatpuré och lagerblad i en liten kastrull tills buljongtärningen löst sig.
Häll vätskan över färsen och lägg på ett lock på pannan.
Låt koka på medelvärme i ca 25 minuter tills färsen och potatisen är genomkokt.

Servera med en klick creme fraiche och en god sallad!



Sjömannens färs- o...

0 Läs mer >>



4 port.

2 frysta smördegsplattor
2 äpplen
en klick smör
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk citronsaft

Sätt ugnen på 200 grader.
Tina smördegsplattorna och dela varje platta i två delar, så att det blir fyra kvadrater.
Kavla ut smördegen lite grann på att bakplåtspapper och lägg på en plåt.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt.
Stek äpplena på medelvärme i smör, socker, kanel och citronsaft tills de blivit mjuka.
Fördela äpplena på de fyra smördegsplattorna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
När smördegen blivit fluffig och gyllenbrun är bakelserna klara.
Servera med vaniljglass och kolasås.

Äppelbakelser med ...

0 Läs mer >>

4 port

4 portioner kokt pasta
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk smör
200 g rökt strimlad skinka
2 dl creme fraiche
1 tsk franska örter
½ dl vatten
250 g gröna ärter
salt och peppar

Skala och hacka löken.
Ansa och skiva champinjonerna
Stek lök och champinjoner i smöret i ett par minuter.
Tillsätt skinka, crème fraiche, örter och vatten och rör om.
Tillsätt ärterna och låt allt koka i någon minut.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pastan.

Skink- och champin...

0 Läs mer >>
4 port

1 ½ dl ketchup
2 msk hickory barbequesås
1 msk strösocker
500 g köttfärs
1 ½ dl vetemjöl
2 dl ströbröd
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ tsk peppar
1 tsk lökpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ketchup, barbequesås och socker till en slät sås.
Ta ca 1 dl sås åt sidan.
Blanda ner övriga ingredienser i den kvarvarande såsen.
Forma smeten till en limpa och lägg i en smord, ugnsfast form och täck den med folie.
Ställ in formen i ugnen i ca 30 minuter.
Ta ut limpan och häll av spadet och lägg tillbaka limpan i formen.
Skär limpan i skivor nästan hela vägen igenom, men så att den fortfarande håller ihop.
Häll såsen du ställde åt sidan över limpan och ställ in den i ugnen igen i ytterligare 30 minuter, eller tills limpan är helt genomstekt.

Servera med potatismos och grönsaker.



American meatloaf

0 Läs mer >>
4 port
500 kokt pasta
1 grillad kyckling
smör/olja att steka i
2 vitlöksklyftor
½ rödlök
6 champinjoner
1 dl vitt vin
1 ½ dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 tomat
6 basilikablad
25 g smör
1 salladslök

Rensa och strimla den grillade kycklingen i tunna strimlor.
Hetta upp smör/olja i en stekpanna och pressa ner vitlöken.
Finhacka rödlök och fräs på med vitlöken.
Skiva champinjonerna och låt dem fräsa med löken i någon minut.
Häll på vin, vatten och fond och låt reducera till hälften.
Skala, kärna ur och tärna tomaten och finhacka basilikan och tillsätt den till lökreduktionen.
Blanda ner kycklingen och smöret i pannan och låt fräsa i någon minut.
Tillsätt pastan och blanda om.
Skiva salladslöken tunt och strö över precis innan servering.

Servera med parmesanost och kanske en sallad.

Kycklingpasta med lök

0 Läs mer >>
4 port
400 g laxfilé utan skinn och ben
250 g kokt pasta
2 ½ dl grädde
1 dl vitt vin
2 msk koncentrerad hummerfond
½ krm cayennepeppar
1 ½ msk maizena ljus redning
salt

Gremolata:
1 dl färsk, finhackad persilja eller koriander
rivet skal av 1 citron
2 pressade vitlöksklyftor

Blanda ingredienserna till gremolatan, täck över och låt stå i kylen till servering.
Koka upp grädde, vin och hummerfond i en gryta.
Red av med maizena till lagom tjock konsistens.
Skär laxen i kuber och låt koka i såsen i ett par minuter tills den är genomkokt.
Smaka av med salt och cayennepeppar.

Servera laxen med pastan och gremolatan!

Pasta med lax i hu...

0 Läs mer >>
4 port
500 g kycklingfilé
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 tsk soja
5 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Putsa kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Blanda grädde, creme fraiche, soja, finhackade soltorkade tomater och pressade vitlöksklyftor.
Häll såsen över kycklingen, salta och peppra.
Ställ kycklingen i ugnen ca 45 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.

Servera med ris och en god sallad.

Kyckling i gräddig...