1 Läs mer >>
ca 20 st
 
 
 
20 g jäst
4,75 dl fingervarm mjölk
2 msk strösocker
50 g smör
2 ägg
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
 
Garnering: 
Polenta
 
Rör ut jästen i mjölk och strösocker.
Smält smöret och blanda ner tdet tillsammans med ägg och salt.
 
Tillsätt vetemjölet och arbeta degen i 5 minuter till en smidig, ganska lös deg.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.
 
Dra ut elle kavla degen till en platta, ca 1 cm tjock.
Stansa ut 18 kakor, ca 5 cm i diameter.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Pensla bröden med vatten och strö över polenta.
Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
 
Värm upp en stekpanna på medelvärme. 
Grädda bröden i en torr panna på båda sidor, totalt i ca 10-15 minuter.
Passa noga så att de inte bränns vid.
Låt bröden svalna på galler.
 
Vid servering, dela dem med en gaffel och rosta dem i en brödrost.
Servera med ost och marmelad eller med stekt ägg och frukostkorv.

English muffins

0 Läs mer >>
 
4 portioner
 
1 liten burk ananasringar
1 vitlöksklyfta
1 paprika
smör eller olja att steka i
1 pkt bacon
4-8 fläskkotletter, beroende på hur stora de är
salt och peppar
 
Sötsur baconsås:
1 dl vatten
1 dl ananasspad
2 tsk maizenamjöl
½ köttbuljongtärning
 
Ris eller klyftpotatis till servering
 
Häll av juicen från ananasburken i en stor kopp.
Skär ananas och bacon i bitar.
Tärna paprikan och finhacka eller riv vitlöken.
 
Fräs paprika och vitlök i smör eller olja i någon minut och lägg sedan åt sidan.
Fräs baconet och lägg sedan åt sidan.
Salta och peppra kotletterna och stek dem sedan i baconfettet.
När kottletterna är genomstekta, häll tillbaka grönsaker och bacon över dem.
 
Blanda ananasjuice, vatten, maizena och köttbuljong i muggen.
Lägg kotletterna i ena sidan av pannan och häll på redningen på andra sidan. 
Småputtra under omrörning i ett par minuter och lägg sedan kotletterna i såsen.
 
Servera kotletterna i såsen tillsammans med nykokt ris eller klyftpotatis.

Fläskkotletter i söts...

0 Läs mer >>
 
Som tillbehör till 4-6 personer
 
2 burkar majskorn
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
 
Rosta majskornen i en torr, het panna tills de fått lite färg och luktar popcorn.
Låt majsen svalna någon och mixa sedan ihop dem med creme fraiche, vitlök och sambal oelek.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera röran som tillbehör till t.ex. grilla kött, kyckling etc. Supergott!
 
 

Rostad majsröra