0 Läs mer >>
 
 
6 portioner
 
5 dl vispgrädde
0,5 burk dulce de leche
2 gelatinblad
 
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i minst 5 min.
Koka upp grädden och rör ner dulce de leche-krämen.
Fortsätt röra tills det är het utblandat. 
Ta kastrullen från värmen och rör ner de två gelatinbladen.
Häll upp i portionsformar och låt stå i kylen i ca 6 timmar, gärna över en natt.
 
Servera med en klick vispgrädde och färsk frukt!

Panna Cotta med smak ...

0 Läs mer >>
 
 
1 paj
 
Pajbotten:
100 g smör
1 dl vetemjöl
ev 1-2 msk vatten
 
Fyllning:
2 ägg
2 dl vispgrädde
200 g riven västerbottenost
salt och peppar
 
Hacka ihop smör och mjöl till pajdegen och knåda till en smidig deg. 
Tillsätt vatten om det behövs.
Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i kylskåpet i 30 min.
 
Sätt ugnen på 200°C.
Nagga pajbotten med en gaffel.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
 
Sprid ut osten i pajskalet.
Blanda ägg och grädde och häll över osten.
Krydda med salt och peppar.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ytterligare 20 minuter.
 
Servera pajen som tillbehör på en buffé eller tillsammans med creme fraiche, finhackad lök och löjrom.

Västerbottenpaj

0 Läs mer >>
 
 
 
4 portioner
 
500 g kycklingfilé
smör eller olja att steka i
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk mald ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 krm chilipulver
1/2 dl vatten
2 dl creme fraiche
 
2 dl Moghrabiah
 
matyoghurt till servering
 
Koka upp vatten i en kastrull och koka Moghrabiahn i ca 20 minuter, enligt förpackningens anväsning.
 
Rensa kycklingfiléerna och skär dem i munsbitar.
Bryn dem i smör eller olja i en stekpanna och flytta sedan över dem till en gryta.
Finhacka vitlöken och tillsätt den med tomatpuré och kryddorna och fräs på i någon minut.
Häll på vatten och blanda ner creme fraiche och låt puttra i ca 5 minuter.
 
Servera kycklingcurryn med den nykokta Moghrabiahn och en klick matyoghurt.

Kycklingcurry med mog...