0 Läs mer >>
 
 
4 port

500 g skinn- och benfria rödspättafiléer
200 g bladspenat
200 g fetaost i tärningar
1 gul lök
1 vitlösklyfta
2 dl grädde
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ihop fiskfiléerna till små rullar och lägg i en ugnsfast form.
Finhacka gul lök och vitlök och fräs i lite smör eller olja i en het panna tills det blivit mjukt.
Tillsätt spenaten och fräs tills all vätska kokat bort.
TIllsätt grädde och låt puttra ihop i någon minut.
Blanda hastigt ner fetaosttärningarna och häll sedan hela röran över fisken.
Salta och peppra och gratinera i ugnen i ca 15 minuter tills fisken är genomkokt.
 
Servera med en god sallad.

Rödspätta under spena...

0 Läs mer >>
 
4 port

4 dl mjölk
4 ägg
100 g riven ost
4 msk fiberhusk
3 dl pofiber
4 tsk bakpulver
4 krm salt
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Värm mjölken tills den är ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölken.
Blanda fiberhusk, pofiber, bakpulver och salt och blanda ner i smeten.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och låt svälla i ca 10 minuter.
Grädda botten i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
Sedan är det bara att breda på tomatsås och valfria tillbehör och ösa på med ost och ställa in i ugnen igen tills det fått fin färg.
 
 
 

LCHF-pizza- en till v...

1 Läs mer >>
 
 
2-3 port

2 pkt bacon
1 dl riven ost
2 ägg
250 g naturell kesella
0,5 dl vispgrädde
3/4 msk fiberhusk
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Klipp baconet i bitar och knaperstek på hög temperatur.
Lägg baconet i botten på en ugnsfast form och strö osten över.
Vispa ihop ägg, kesella, vispgrädde och fiberhusk och bred smeten över baconet och osten.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills pannkakan fått fin färg.
 
Servera med lingonsylt (eller jordgubbssylt om man föredrar det).

Bästa LCHF-fläskpannk...

0 Läs mer >>
 
4 port

500 g köttfärs
1 ägg
1 scharlottenlök
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk franska örter
salt och svartpeppar
1 paket bacon
Smör att steka i
 
Sås:
3 dl grädde
1 tsk köttbuljongpulver
1 tsk franska örter
 
Sätt ugnen på 200 grader
Mixa ihop ägg, lök och vitlök till en slät smet.
Blanda ner köttfärs och franska örter och smaka av med salt och peppar.
Forma färsen till små järpar och linda en baconskiva runt varje.
Bryn järparna i en het panna så de får fin färg runtom.
Lägg dem i en ugnsfast form och låt dem stå i ugnen tills de är genomstekta.
Gör under tiden såsen.
Utan att diska ur stekpannan, häll i grädde, buljong och örter.
Låt småputtra i ett par minuter.
Sila ev bort "järprester" från såsen och servera den till järparna.

Baconjärpar med grädd...