Fisk & Skaldjur, Gratänger & Matpajer, LCHF, Ost bladspenat, fetaost, grädde, gul lök, lök, peppar, rödspätta, salt, spenat, svartpeppar, vispgrädde, vitlök, vitlöksklyftor

Rödspätta under spenat- och fetatäcke

 
 
4 port

500 g skinn- och benfria rödspättafiléer
200 g bladspenat
200 g fetaost i tärningar
1 gul lök
1 vitlösklyfta
2 dl grädde
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ihop fiskfiléerna till små rullar och lägg i en ugnsfast form.
Finhacka gul lök och vitlök och fräs i lite smör eller olja i en het panna tills det blivit mjukt.
Tillsätt spenaten och fräs tills all vätska kokat bort.
TIllsätt grädde och låt puttra ihop i någon minut.
Blanda hastigt ner fetaosttärningarna och häll sedan hela röran över fisken.
Salta och peppra och gratinera i ugnen i ca 15 minuter tills fisken är genomkokt.
 
Servera med en god sallad.