0 Läs mer >>
 
 
 
4 portioner
 
600 g laxfilé
olja/smör och salt
2 bakpotatisar
1 fänkål
1 ask körsbärstomater
1 burk kronärtskockshjärtan i olja
1 rödlök
1 knippe bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
3 msk äppelcidervinäger
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 msk flytande honung
 
100 g Philadelphiaost
1 burk kronärtskockshjärtan i olja
1 msk vatten
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 125°C.
Skär laxen i ca 12 tärningar och lägg dem i en smord ugnsform.
Krydda med salt och tillaga laxen mitt i ugnen i 18-20 minuter.
 
Skala potatisen och skär den i tärningar.
Pressa vitlöken, strimla fänkålen, halvera körsbärstomaterna, klyfta rödlöken och kronärtskockorna (avrunna) och finhacka persiljan.
Fräs potatisen, fänkålen och vitlöken i lite smör eller olja i en stekgryta.
Krydda med salt, timjan och rosmarin.
Tillsätt äppelcidervinäger, vatten, kycklingbuljong och honung och låt alltsammans koka i 7-8 minuter, tills potatisen är nästan klar.
Blanda ner kronärtskocka, tomat, rödlök och persilja och låt puttra i ytterligare någon minut. 
 
Mixa ihop färskost, kronärtskocka och vatten med en mixerstav. 
Smaka av krämen med salt och peppar.
 
Servera laxen med grytan och en klick kronärtskockscréme.
 
Pris / portion: 65 kr

Barigoule med kronärt...

0 Läs mer >>
 
 
 
4 portioner
 
2 tsk curry
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk salt
2 krm chiliflakes
500 g potatis
1 rödlök
2 tomater
3 msk finriven ingefära
2 vitlöksklyftor
smör eller olja att steka i
3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk honung
2 pkt röda linser (kokta)
 
Tomatsallad:
2 tomater
1 rödlök
1 kruka koriander
saften från 1 lime
1 krm salt
 
Krasseyoghurt:
1/2 ask krasse
3 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
2 tsk honung
2 krm salt
 
Börja med kryddblandningen till grytan och blanda curry, malen koriander, spiskummin, kanel, kardemumma, salt och chiliflakes.
Skala och tärna potatisen.
Strimla löken och tärna tomaterna.
Riv eller finhacka ingefäran.
Fräs potatis, rödlök, ingefära, tomat och pressad vitlök i lite olja i en stekgryta i ca 2 minuter.
TIllsätt kryddblandningen och fräs ytterligare någon minut.
TIllsätt vatten, grönsaksbuljongtärning och honung.
Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
Skölj av linserna genom en sil och tillsätt dem sedan till grytan och låt sjuda ytterligare 3 minuter.
 
Tärna tomaterna till salladen.
Finstrimla rödlöken och grovhacka koriandern.
Lägg allt i en skål och blanda med limesaft och salt.
 
Klipp krassen i en skål och blanda ner yoghurt, pressad vitlök, honung och salt.
 
Servera linsgrytan med tomatsalladen, krasseyoghurten och gärna ett gäng Naanbröd!
 
Pris / portion: 25kr

Kryddig linsgryta med...

0 Läs mer >>
 
 
 
4 portioner
 
250 g färska pastaplattor
250 g ricottaost
350 g marinerad kronärtskockshjärtan
500 g tomatsås
2 dl vatten
100 g finriven parmesanost
1 tsk svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200°C.
 
Lägg ut pastaplattorna på köksbänken och bred på ricottaosten.
Hacka kronärtskockshjärtan och fördela dem över ricottaosten och dra några varv med pepparkvarnen över alltihop.
Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnsform.
Vispa ihop tomatsås och vatten och häll över rullarna.
Strö parmesanost över och peppra lite till.
Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
 
Servera cannelonin med en fräsch sallad.
 
Pris / portion: 44 kr

Kronärtskockscannelon...

0 Läs mer >>
 
 
 
4 portioner
 
360 g tagliatelle
 
1/2 gul lök
3 tomater
600 g strimlad kalkonfilé
smör eller olja att steka i
3 vitlöksklyftor
1/2 msk torkad timjan
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 burk paprikakräm
3 msk ketchup
1 dl gräddfil
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Finhacka löken och skär tomaterna i tärningar.
Fräs det med kalkonstrimlorna i lite smör eller olja i en stekpanna i ca 2 minuter.
Pressa eller finriv vitlöken och blanda ner den i kalkonstrimlorna tillsammans med timjan, salt, peppar och vetemjöl.
Rör ner mjölk, paprikakräm och ketchup och låt allsammans puttra i 3-4 minuter.
Dra kalkonsåsen från värmen och rör ner gräddfilen.
Blanda såsen med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar.
 
Servera kalkonpastan med en fräsch sallad.
 
Pris / portion: 37 kr

Timjankryddad kalkont...

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
3 dl ris
6 dl vatten
en nypa salt
 
2 vitlöksklyftor
1 tsk chili flakes
1 tsk strösocker
saften från 1/2 lime
2 grapefrukter
100 g saltade cashewnötter
 
4 kycklingfiléer
1 påse tempuramix
2 1/4 dl vatten
naturell olja till fritering
 
japansk soja till servering
 
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
 
Pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med chili flakes, socker och limesaft.
Skala grapefrukterna och skär dem i tärningar.
Blanda frukttärningar med dressingen och ställ åt sidan.
 
Putsa kycklingfiléerna i mindre bitar.
Blanda tempuramixen med kallt vatten till en klumpfri smet.
Vänd ner kycklingen i smeten och se till att alla kycklingbitar täcks av den.
Hetta upp rikligt med olja i en vid kastrull eller wokpanna.
Lägg försiktigt ner kycklingbitarna i den varma oljan, men inte alla på en gång.
Låt kycklingen friteras i 5-6 minuter och lägg sedan över dem på hushållspapper för att droppa av överflödig olja.
 
Servera kycklingen med riset, grapefruktsalsan och en skvätt japansk soja!
 

Tempurakyckling med h...