0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
360 g spaghetti
 
1 gul lök
400 g rökt bog
2 vitlöksklyftor
3/4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl creme fraiche
200 g sojabönor
salt och peppar
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Finhacka den kula löken och riv eller pressa vitlöken.
Skär bogen i små tärningar och bryn dem tillsammans med löken och vitlöken.
Pudra mjölet över och vispa sedan ner mjölk och creme fraiche.
Låt puttra ihop någon minut och tillsätt sedan sojabönorna och låt puttra i ytterligare ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera såsen med pastan och klipp eventuellt lite persilja över.

Linas carbonara

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
2 msk rapsolja
600 g kalkonschnitzel
salt och peppar
ströbröd till panering
1 ägg
 
100 g tärnad mango
1 dl creme fraiche
finrivet skal från 1 lime
1 krm sambal oelek
salt
 
Sätt ugnen på 225 °C.
 
Ringla oljan på en ugnsfast plåt.
Skär kalkonen i nuggets, ca 4x4 cm stora.
Krydda med salt och peppar.
Lägg ströbröd i en skål och vispa upp ägget i en annan.
Vänd kalkonbitarna först i ägg och sedan i ströbröd.
Placera kalkonbitarna på plåten och tillaga dem högt upp i ugnen i 10-12 minuter.
Vänd på dem efter halva tiden.
 
Mosa mangobitarna lätt och blanda dem med creme fraiche, limeskal och sambal oelek.
Smaka av med salt.
 
Servera kalkonnuggetsarna med mangosåsen, nykokt ris och en god sallad.
 

Kalkonnuggets med man...

0 Läs mer >>
 
 
 
4 portioner
 
900 g färskpotatis
200 g morötter
salt och olivolja
 
1/2 kruka persilja
500 g nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk torkad rosmarin
1 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
salt och peppar
 
1/2 gurka
2,5 dl grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk pressad citronsaft
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 250°C och tänd grillen.
 
Borsta potatisen och skär i halvor eller klyftor.
Skala morötterna och skär i lika stora bitar som potatisen.
Lägg rotfrukterna på en ugnsfast plåt och ringla olivolja över och krydda med salt.
Blanda runt så att olja och salt täcker alla rotfrukter.
Tillaga högt upp i ugnen i ca 20 minuter tills de är klara och har fått fin färg.
 
Finhacka persiljan och blanda, i en bunke, med köttfärs, vitlök, rosmarin, olja, citronskal och salt och peppar.
Ställ åt sidan.
 
Skölj gurkan och riv den grovt.
Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur gurkrivet och blanda ner, i en skål, tillsammans med yoghurt, vitlök, citronsaft, salt och peppar.
 
Forma köttfärsen till fyra stora biffar och grilla dem på båda sidor tills de blivit genomstekta, ca 7-9 minuter.
 
Servera biffarna med de rostade grönsakerna, tzatzikin och en god sallad.
 

Grillade färsbiffar m...

0 Läs mer >>
 
 
 
4 portioner
 
Pajskal:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1-2 msk vatten
 
Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
1 morot
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
1 liten burk majskorn
1 röd paprika
2 dl creme fraiche
2 dl creme fraiche med smak av paprika och chili
2 tomater
100 g riven ost
 
Börja med pajskalet.
Nyp ihop smör, mjöl och paprikapulver till en smulig massa.
Häll på lite vatten och mosa ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
Ställ i kylskåpet i ca 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 225°C.
Finhacka löken och skala och riv moroten fint.
Fräs köttfärs, lök och morot.
Häll på tacokryddan och vatten och låt vätskan koka bort.
Skär paprikan i bitar och häll av vätskan från majsen. 
Blanda ner grönsakerna i tacofärsen.
 
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Ta ut pajskalet och häll ner fyllningen.
Blanda ihop creme fraiche och creme fraiche med paprika och chili och bred den över pajen.
Skiva tomaterna tunt och lägg över pajen.
Strö till sist över ost och grädda hela pajen i ugnen i ca 25 minuter.

Tacopaj

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
300 g pasta
 
250 g fryst spenat
200 g champinjoner
smör eller olja att steka i
1 tsk vetemjöl
1-2 dl grädde
salt och peppar
1-2 tsk muskotnöt
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Tina spenaten och hacka den grovt.
Amsa, skölj och hacka champinjonerna grovt.
Brun svampen i smör eller olja och tillsätt sedan spenaten.
Strö mjölet över och späd sedan med grädden.
Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt.
 
Servera såsen till den kokta pastan och en god sallad.

Pasta med gräddig cha...

0 Läs mer >>
 
 
4 portioner
 
300 g pasta
 
1 schallottenlök
1 msk curry
smör eller olja att steka i
4 dl creme fraiche
1 dl vatten
salt och cayennepeppar
300 g skalade räkor
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Finhacka löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med curryn.
Blanda ner creme fraiche och vatten.
Låt puttra i någon minut och smaka sedan av med salt och cayennepeppar.
Tillsätt mer curry om du tycker det behövs.
Blanda ner räkorna i såsen och låt dem precis bli varma.
 
Häll vattnet av pastan och blanda ner den i räksåsen.
 
Servera direkt med en god sallad eller ett gott bröd.
 

Krämig currypasta med...