0 Läs mer >>
Det här var en hit! till och med min kräsna lillebror tog om!! Det är bra betyg, haha!



Detta behövs till ca fem personer:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 g köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
peppar
en nypa socker
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak, typ parmesan)
1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)
(Om man vill kan man även ha i lite oliver)

Gör såhär: 
Hacka lök, vitlök och tomaterna.
Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika.
Låt sjuda 10 min.
Smaka av med salt, peppar och socker.
Ställ åt sidan och låt svalna något.

Skär av ett lock på brödet och gröp ur det till sdet återstår en kant på ca 2 cm runtom.
Skär mozzarellan i bitar.
Blanda ner riven ost och mozzarella i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta.
Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie.
Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt.


Suuupergott!

Bjudbröd med italiens...

1 Läs mer >>
Alla som känner mig vet att jag är en riktig sucker för potatis i alla dess former. Jag är ett riktigt potatis-barn!
Men jag har en favorit. Potatismos! Och här spelar det faktiskt inte någon roll om det är hemmagjort eller pulvermos, det funkar i vilket fall!

Men, det är ju en helt annan charm med riktigt hemmagjort potatismos!



Detta behöver du till ca fyra portioner:
ca 1 kg mjölig potatis
1 dl mjölk
25 g smör
kryddor

Gör såhär:
Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Koka i rikligt med saltat vatten tills den blivit riktigt mjuk.
Häll av vattnet och mosa potatisen till... ja, mos.
Blanda ner mjölken och smöret.
Vispa gärna med en elvisp så blir moset riktigt fluffigt och fint.
Krydda med valfri krydda, jag brukar använda allkrydda, men vilken krydda man än tycker om funkar nog.

Servera till.. Vad som helst! Men klassikerna är väl till fiskpinnar, köttbullar, korv och liknande!

 

Hemmagjort potatismos

1 Läs mer >>
Det här var smaskens! Rätt bra vardagsmat som faktiskt går att variera i det oändliga. Man kan ju till exempel byta ut kycklingen mot fisk eller kött eller potatisen mot andra grönsaker och rotfrukter (glöm ej att justera tillagningstiden då bara).
Mycket bra recept!



Detta behöver du till ca 4 portioner:

500 g kycklingklubba
2 msk pesto
400 g fast potatis
2 morötter
½ purjolök
olja, salt & Citronpeppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg de tinade kycklingklubborna i en ugnsfast form smörjd med olja.
Skär potatisen och morötterna i klyftor och lägg ner i formen med kycklingen.
Häll lite olja över och salta och citronpeppra.
In i ugnen i 20 minuter.

Hacka purjolöken i lagom stora bitar.
Ta ut formen ut ugnen och strö purjon över potatisen.
Smeta på pesto över kycklingen och ställ in formen i ugnen igen.
Låt stå ca 20 minuter till.

Servera med en god sås (jag använde Knorrs 3 peppers sauce).


Receptet kommer ursprungligen från ICA.

Kyckling Allt-i-ett i...

1 Läs mer >>
Åååh vad gott det här var!
Det är så roligt med lite nya typer av "tacos", det blir ju så lätt bara det där gamla vanliga. Men det här var en riktig höjdare! Try it!

En tårta räcker till 4-5 personer:

4 stora tortillabröd
2 kycklingfiléer
1 gul lök
½ purjolök
100 g champinjoner
smör eller olja att steka i
½ burk Thick´n Chunky Salsa
100 gram philadelphiaost
1-2 dl riven ost
1 påse fajita kryddmix
1 dl vatten
100 g majs

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader.
Hacka kyckling och lök i små bitar.
Fräs kycklingen och löken i en stekpanna.
Tillsätt champinjoner, kryddmix och vatten och låt puttra tills vattnet kokat bort.
Blanda i salsasås och philadelphiaost.

Lägg ett tortillabröd på en bakplåtspappersklädd plåt.
Lägg ett lager kycklingröra på och upprepa tre gånger.
När du gjort det översta lagret, strö över majs och osten och ställ in i ugnen.
Låt stå i ugn i ca 15 minuter tills tårtan är genomvarm och har en fin gyllenbrun färg på osten.

Servera med taco tillbehör.

Jag valde att göra guacamole, gräddfil, salsasås och körsbärstomater till. Passade perfekt!



Jag har gjort ett par ändringar i mitt recept men originalet kommer från denna fantastiska blogg:
http://www.bloggfamiljen.se/?blog=matplatsen

Tortillatårta