Bjudbröd med italiensk fyllning

Det här var en hit! till och med min kräsna lillebror tog om!! Det är bra betyg, haha!



Detta behövs till ca fem personer:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 g köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
peppar
en nypa socker
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak, typ parmesan)
1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)
(Om man vill kan man även ha i lite oliver)

Gör såhär: 
Hacka lök, vitlök och tomaterna.
Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika.
Låt sjuda 10 min.
Smaka av med salt, peppar och socker.
Ställ åt sidan och låt svalna något.

Skär av ett lock på brödet och gröp ur det till sdet återstår en kant på ca 2 cm runtom.
Skär mozzarellan i bitar.
Blanda ner riven ost och mozzarella i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta.
Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie.
Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt.


Suuupergott!