Halloumi Stroganoff med svamp och röda linser

 
4 portioner
 
400 g halloumi
250 g champinjoner
1 gul lök
olja att steka i
1 burk (400g) kokta röda linser
1 burk (400g) krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 dl grädde
salt och peppar
 
Skär halloumin i skivor eller stavar.
Hetta upp olja i en vid panna och fräs osten på båda sidor tills de är gyllenbruna.
Lägg osten åt sidan på hushållspapper.
 
Skär champinjonerna i kvartar och finhacka löken.
Fräs på lök och svamp i lite olja i stekpannan tills vattnet från svampen kokat in.
Häll av linserna och skölj dem ordentligt.
Tillsätt, till svampen, linser, krossade tomater, tomatpuré, senap och grädde och låt puttra ihop i ett par minuter. 
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt osten till stroganoffen.
 
Servera stroganoffen med nykokt ris.