Oxfilépasta med kantareller

 
 
4 portioner
 
4 portioner pasta 
 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g färska kantareller
3 dl grädde
1 tsk dijonsenap
2 msk koncentrerad kalvfond
200 g oxfilé
salt och peppar
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär oxfilén i små bitar och bryn dem runtom i en het panna med smör eller olja och lägg sedan köttet åt sidan.
Skala och finhacka lökarna.
Ansa svampen och skär den i mindre bitar.
Fräs svampen i smör eller olja tills nästan allt vatten kokat bort.
Tillsätt löken och fräs med någon minut.
Häll på grädde, senap och kalvfond och låt det hela koka ihop i ett par minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
Tillsätt köttet till såsen och låt puttra med i max någon minut.
 
Häll av vattnet från pastan och blanda sedan ned den i såsen.
 
Servera pastan med en god sallad.