Asiatiskt, Fläskkött babyspenat, finmald svartpeppar, fläsk, fläskfilé, fläskfärs, fläskkarré, fläskkotlett, fläskpannkaka, fläskwok, fläskytterfilé, hönsbuljong, hönsbuljongtärning, jodat salt, mjukt smör, nudlar, ostron, ostron sås, ostronsås, peppar, rumsvarmt smör, salt, shii take, shiitake, shitake, smält smör, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smördegsbakelse, smördegshjärtan, smördegsplatta, smördegsplattor, smörgås, smörgåskrasse, spenat, svamp, sweet chilisås, sweetchili, sweetchilisås, thai, thaibasilika, thailand, thaimat, thaiwok, thanmat, wok, wokade

Fläskfiléwok med svamp

 
 
4 portioner
 
400 g fläskfilé
200 g shiitake svamp
salt och peppar
smör eller olja att steka i
150 g färsk babyspenat
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
3 msk ostronsås
1 msk sweet chilisås
 
Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor och skär den i strimlor.
Skölj svampen och skär den istörre bitar. 
Bryn fläskfilén i lite smör eller olja och krydda med salt och peppar.
Ner med svamp och spenat och fräs tills vätskan kokat bort.
Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, ostronsås och sweet chilisås och låt puttra i ett par minuter.
 
Servera woken med nykokta nudlar.