Turkey Stuffing // Kalkonfyllning

 
Tillbehör till ca 8 portioner
 
4 stjälkar selleri
1 äpple
2 gula lökar
2 tsk torkad salvia
2 tsk torkad timjan
1 dl cashewnötter
1 msk smör
1 pkt bacon (ca 140 g)
4 skivor vitt bröd
½ tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2,5 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Ansa och skär sellerin i bitar. 
Kärna ur och tärna äpplet.
Skala och hacka löken.
 
Fräs grönsaker och äpple tillsammans med örtkryddor och nötter i smöret i ca 8 minuter, rör om då och då.
 
Strimla och knaperstek baconet. 
Låt rinna av på hushållspapper.
 
Skär bort kanterna på brödet och tärna brödskivorna. 
 
Blanda grönsaker, bröd och bacon. 
Salta och peppra och lägg allt i en ugnssäker form.
Blanda vattnet med kycklingfonden och häll över formen. 
Hit kan du förbereda.
 
Grädda stuffingen mitt i ugnen i 225 grader i ca 35 minuter.
 
Servera som tillbehör till en klassisk kalkonmiddag.