Brookies
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/1159406/8-3/mobiluppladdning_654a77ffddf2b31978c32162.jpg)
Brownie-lager:
125 g smör
200 g mörk- eller mjölkchoklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 pkt oreokakor
Cookie dough:
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,5 dl ljust farinsocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk majsstärkelse
150 g mörka- eller mjölkchokladknappar
Flingsalt
Värm ugnen till 175 grader.
brownielager: Smält ihop smör och choklad i en kastrull.
I en bunke vispar du upp ägg och strösocker. Sikta ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver i smeten, vänd försiktigt om med en slickepott.
Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm, pressa försiktigt ner oreos så hela brownien täcks.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter innan du tar ut den för att toppa med kakdegen nedan.
Cookie dough-lager: Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker krämigt med elvisp i en bunke.
Tillsätt ägget och vispa lite till.
I en annan bunke blandar du ihop resten av ingredienserna till kakdegen förutom chokladen.
Sikta ner dem i smör- och sockerbunken och arbeta försiktigt ihop tills det blir en jämn och kladdig deg.
Tillsätt chokladknapparna och arbeta in dem försiktigt tills de fördelat sig jämn i smeten. Smula och bre försiktigt ut degen så att hela brownieytan täcks och grädda kakan i mitten av ugnen i ytterligare 20 minuter.
Toppa kakan med chokladknappar och flingsalt precis när den kommer ut ur ugnen. Låt kakan svalna helt och hållet innan du skär upp den i rutor.