Torikatsu med kålsallad

 
 
4 portioner
 
4 minutfiléer av kyckling
1,5 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl pankoströbröd
salt
naturell olja att fritera i
 
Kålsallad:
½ spetskål (jag hade rödkål)
3 msk majonnäs
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
½ tsk strösocker
3 msk rostade sesamfrön
 
Tonkatsusås:
1 dl ketchup
2,5 msk worcestershiresås
2 msk japansk soja
1 msk honung
 
Tillbehör
4 portioner ris
Dijonsenap
 
Koka ris enligt förpackningens anvisning. 
 
Strimla kålen tunt.
Blanda majonnäs, soja, sesamolja, risvinäger och socker.
Blanda såsen med kålen. 
 
Vänd kycklingen först i mjöl, sedan ägg och sist panko.
Hetta upp ca 1 cm olja i en vid panna och stek kycklingen i oljan tills den är genomstekt och gyllenbrun på båda sidor.
Låt rinna av på hushållspapper.
 
Blanda ihop ingredienserna till tonkatsusåsen. 
 
Servera kycklingen tillsammans med nykokt ris, kålsalladen, tonkatsusåsen och dijonsenap.