DanDan Noodles

 
4 portioner
 
Dressing:
1 msk färsk riven ingefära
2 finrivna vitlöksklyftor
saften av ½ lime
1 tsk sambal oelek
3 msk japansk soja
1 dl jordnötssmör
1 tsk strösocker
½ purjolök
 
4 portioner risnudlar
250 g körsbärstomater
250 g champinjoner
250 g sojabönor
1 msk olja
65 g babyspenat
 
Tina sojabönorna.
 
Skala och riv ingefäran och lägg i en bunke. 
Blanda ner finriven vitlök, limejuice, sambal oelek, soja, jordnötssmör och socker. 
Ansa och strimla purjolöken fint och blanda ner den.
 
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
 
Dela tomaterna.
 
Kvarta champinjonerna och fräs på dem och sojabönorna i oljan i en stekpanna. 
 
Vänd ner nudlarna och dressingen. 
Låt allt bli varmt och blanda med spenat och tomater.