Vegetarisk Shepherd's Pie
6 portioner
Potatismos:
1,5 kg mjölig potatis
75 g margarin
2 dl mjölk (eller havredryck för vegansk variant)
salt och peppar
Färs:
500 g sojafärs
1 stor gul lök
2 msk olja + 1 tsk till formen
1,5 tsk torkad rosmarin
2 msk finhackad färsk salvia
½ dl tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
5 dl vatten
salt och peppar
Potatismos:
Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Koka mjukt i saltat vatten.
Häll av vattnet och tillsätt margarinet.
Vispa luftigt med en elvisp tillsammans med mjölken.
Smaka av med salt och peppar.
Färs:
Sätt u gnen på 225 grader C.
Hacka löken fint och fräs i olja tillsammans med rosmarin och salvia tills löken är mjuk.
Tillsätt färs, tomatpuré och vitlök och fräs ytterligare några minuter tills det får lite färg.
Häll på vattnet och låt koka ihop i ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Häll färsen i en oljad ugnsform.
Toppa med moset och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills moset fått en fin gyllenbrun färg.
Servera med en sallad, gröna ärter eller lite ångade grönsaker.