Släta kardemummabullar med russin

ca 60 st
150 g smör
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
ca 1 liter vetemjöl
2 dl russin
1 ägg till pensling
Lägg russinen i en skål och täck med kallt vatten.
Smula ner jästen i en annan bunke.
Smält smör och häll i mjölken.
Värm tills alltsammans är fingervarmt, ca 37 grader.
Lös upp jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten av degvätskan.
Blanda ner salt, socker, kardemumma och ca 2/3 av mjölet.
Arbeta degen blank och smidig i ca 10 minuter.
Häll av vattnet från russinen och blanda ner dem i degen.
Tillsätt ytterligare mjöl om det behövs.
Degen är färdigarbetad när den släpper bunkens kanter.
Täck bunken med plastfolie eller en handduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Dela degen i ca 60 bitar och rulla dem till släta små bollar.
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem sedan jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme till.
Sätt ugnen på 250 grader (225 varmluft).
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter.