Fyriskaka

 
 
ca 10-12 bitar
 
 
1,5 dl strösocker
2 ägg
125 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
 
Fyllning:
2-3 äpplen
2 msk strösocker
1 tsk malen kanel
 
Sätt ugnen på 180 grader.
 
Vispa socker och ägg pösigt i en bunke.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det med resten av ingredienserna i smeten.
Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
 
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd springform, ca 22 cm i diameter.
Skala och skär äpplena i klyftor. 
Lägg dem på smeten och strö över strösocker och kanel. 
Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-35 minuter och låt den sedan svalna i formen.
 
Servera med en klick vaniljglass eller vaniljsås.