Äppelcupcakes med kanelfrosting

 
 
ca 12 st
 
100 g smör
1,5 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk eller mjölk
 
Topping:
1 äpple
1 tsk kanel
1 msk strösocker
 
Frosting:
150 g cream cheese
50 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 tsk kanel
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Vispa smör och socker poröst. 
Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig vispning. 
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner den i smeten coh tillsätt filmjölken.
Klicka ut smeten i muffinsformar eller en smord muffinsplåt.
 
Skala och kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor.
Stick ner ett par klyftor i varje muffin.
Strö kanel och socker över alla muffins.
 
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt muffinsarna svalna helt innan frostingen breds eller spritsas på.
 
Frosting: 
Vispa smör och cream cheese vitt och fluffigt. 
Vispa ner florsocker och smaka av med kanel.
Spritsa eller bred frostingen över de avsvalnade muffinsarna.