Äppelcupcakes med kanelfrosting
ca 12 st
100 g smör
1,5 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk eller mjölk
Topping:
1 äpple
1 tsk kanel
1 msk strösocker
Frosting:
150 g cream cheese
50 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig vispning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner den i smeten coh tillsätt filmjölken.
Klicka ut smeten i muffinsformar eller en smord muffinsplåt.
Skala och kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor.
Stick ner ett par klyftor i varje muffin.
Strö kanel och socker över alla muffins.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt muffinsarna svalna helt innan frostingen breds eller spritsas på.
Frosting:
Vispa smör och cream cheese vitt och fluffigt.
Vispa ner florsocker och smaka av med kanel.
Spritsa eller bred frostingen över de avsvalnade muffinsarna.