Gulaschsoppa
4 portioner
3 potatisar
2 gula lökar
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
200 g benfritt nötkött av t.ex. innanlår
3 msk tomatpuré
6 dl köttbuljong
4 dl mjölk
salt och peppar
1 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
Bladpersilja
Skala potatisen och löken.
Skiva potatisen och hacka löken.
Strimla paprikan och skär köttet i små bitar.
Fräs löken i smör i en kastrull.
Tillsätt köttet och pressad vitlök och bryn alltihopa.
Rör ner tomatpurén.
Lägg i potatisen och paprikan.
Tillsätt buljong och mjölk.
Låt soppan koka i ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
Smaka av med salt, peppar, oregano och paprikapulver.
Garnera med paprika och bladpersilja.
Servera soppan varm med ett gott bröd.