Gratinerad falukorv med krämig sås

4 portioner
800 g falukorv
3 msk bostongurka
1 tsk dijonsenap
100 g Cream Cheese
2 msk majonäs
salt och peppar
3-4 skivor hamburgerost eller någon riven smakrik ost
Sås:
5 dl grädde
50 g Cream Cheese
3 msk chilisås eller ketchup
salt och peppar
1 msk maizena + 1 dl vatten att reda av med
Tillbehör:
4 portioner potatismos
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett V-format lock i korven.
Locket kan du använda till en korvstroganoff eller snacksa på medan du lagar maten ;)
Blanda bostongurka, senap, cream cheese, majonäs och smaka av med salt och peppar.
Fördela smeten i den urgröpta korven.
Toppa med ost.
Koka upp grädde, cream cheese och chilisås i en kastrull och smaka av med salt och peppar.
Red av med maizena till önskat konsistens på såsen.
Häll såsen runtom korven i en ugnsfast form.
Gratinera korven mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Servera korven med potatismos.
