Mexican rice casserole
4-6 portioner
2,5 dl ris
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd lök
1 röd paprika
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 burk hela, skalade cocktailtomater
1 burk salsa eller tacosås
1 burk majskorn á 140 g
1 burk svarta bönor á 400 g
100 g färskost
1,5 dl riven ost (gärna cheddar/mozzarellablandning)
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
Nachos till servering
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt förpackningens anvisning men låt en buljongtärning koka med.
Finhacka rödlök, paprika, chili och vitlök.
Fräs på grönsakerna i lite smör eller olja, tills löken börjar bli lite genomskinlig.
Häll på tomater, salsa, majs, svarta bönor, färskost och ca ½ dl riven ost.
Krydda med spiskummin och paprikapulver och låt koka ihop i ett par minuter.
Blanda ner det kokta riset och smaka av med salt och peppar.
Häll över allt i en form och gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Servera gratängen med lite gräddfil, riven ost och nachos.