Grillade laxspett med asiatisk coleslaw

 
4 portioner

Laxspett
800 g Laxfilé Färsk
8 grillpinnar

Marinad
1 dl Kokosgrädde
1 Lime
1 msk Färsk ingefära
2 klyftor Vitlök Vanlig
2 msk Rapsolja
1 msk Honung Flytande
1 msk Salt

Topping
0.5 tsk Chiliflakes
1 msk Sesamfrö
1 kruka Koriander

Asiatisk coleslaw
2 st Spetskål (en röd och en vit)
125 g Grönkål
1 msk Färsk ingefära
1 Chilipeppar Röd
2 Lime
3 msk Rapsolja
1 dl Yoghurt för Matlagning
1 tsk Salt 
2 krm Svartpeppar Malen

Marinad:

Blanda kokosgrädde, rivet limeskal, limesaft, riven ingefära, riven vitlök, rapsolja, honung och salt ien skål.

Lax:

Skär laxfilén i kuber och lägg ner i marinaden.
Låt laxen marinera i ca 1 tim i kylen.
Lägg 8 st grillpinnar i blöt.

Asiatisk coleslaw:

Strimla röd och vit spetskål och blanda med grönkål i en stor skål.
Tillsätt riven ingefära, finhackad chili, rivet limeskal, limesaft, rapsolja och yoghurt.
Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

Lax:

Trä laxbitarna på grillpinnar.

Grilla laxspetten på grillen i ca 1 min/sida.
Använd gärna ett grillhalster för fisk.

Lägg upp de grillade laxspetten på ett fat och strö över chiliflakes, sesamfrön och finhackad koriander.

Servera laxspetten tillsammans med coleslaw.