Grillade laxspett med asiatisk coleslaw
Laxspett
800 g Laxfilé Färsk
8 grillpinnar
Marinad
1 dl Kokosgrädde
1 Lime
1 msk Färsk ingefära
2 klyftor Vitlök Vanlig
2 msk Rapsolja
1 msk Honung Flytande
1 msk Salt
Topping
0.5 tsk Chiliflakes
1 msk Sesamfrö
1 kruka Koriander
Asiatisk coleslaw
2 st Spetskål (en röd och en vit)
125 g Grönkål
1 msk Färsk ingefära
1 Chilipeppar Röd
2 Lime
3 msk Rapsolja
1 dl Yoghurt för Matlagning
1 tsk Salt
2 krm Svartpeppar Malen
Marinad:
Blanda kokosgrädde, rivet limeskal, limesaft, riven ingefära, riven vitlök, rapsolja, honung och salt ien skål.
Lax:
Skär laxfilén i kuber och lägg ner i marinaden.
Låt laxen marinera i ca 1 tim i kylen.
Lägg 8 st grillpinnar i blöt.
Asiatisk coleslaw:
Strimla röd och vit spetskål och blanda med grönkål i en stor skål.
Tillsätt riven ingefära, finhackad chili, rivet limeskal, limesaft, rapsolja och yoghurt.
Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Lax:
Trä laxbitarna på grillpinnar.
Grilla laxspetten på grillen i ca 1 min/sida.
Använd gärna ett grillhalster för fisk.
Lägg upp de grillade laxspetten på ett fat och strö över chiliflakes, sesamfrön och finhackad koriander.
Servera laxspetten tillsammans med coleslaw.