Indiska köttbullar med mandel och blomkålsyoghurt

 
4 portioner
 
Blomkålsyoghurt:
½ litet blomkålshuvud
3 salladslökar
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk sweet chilisås
1 tsk curry
salt och peppar
½ dl gula russin
 
400 g köttbullar
1 msk olja
1 msk Tikka masala kryddmix
1 msk smör
1 msk flagad mandel
 
4 portioner nykokt ris till servering
 
Ansa, skölj och riv blomkålen grovt. 
Strimla löken fint på snedden.
Blanda matyoghurt, curry och sweet chilisås.
Vänd ner blomkål, lökstrimlor och russin.
Smaka av med salt och peppar.
 
Stek köttbullarna i olja i en panna enligt förpackningens anvisning.
Mot slutet tillsätter du tikka kryddmix, smör och mandelflagor.
 
Servera köttbullarna tillsammans med blomkålsyoghurten och nykokt ris.