Creamy shrimp pasta

 
4 portioner
 
300 g penne pasta
400 g scampi
2 msk olivolja
2-3 vitlöksklyftor
2 msk finhackade soltorkade tomater
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
70 g babyspenat
1 msk torkad basilika
½ tsk chiliflakes
 
Koka pastan al dente enligt förpackningens anvisning. 
Hetta upp olja i en stekpanna och finhacka vitlöken. 
Sautera vitlöken i någon minut och lägg sedan ner räkorna och fräs på dem i ett par minuter tills de fått fin färg. 
Lägg räkorna åt sidan och vispa ner vetemjöl i pannan. Späd ut med mjölken och koka ett par minuter tills såsen tjocknat.
Rör ner soltorkade tomater, babyspenat och puttra tills spenaten krympt ihop. 
Smaka av med basilika och chiliflakes. 
Vänd ner räkorna och pastan.
 
Servera med lite finriven parmesanost och en god sallad.