Vaniljhjärtan i långpanna

 
 
ca 40 bitar
 
Mördeg: 
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
 
Fyllning:
4 ägg
2 dl kesella
5 dl créme fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
 
Garnering:
Florsocker
 
Mördeg: 
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg baklpåtspapper i en långpanna, ca 30x40cm
 
Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i matberedare eller för hand.
Tryck ut hälften av smuldegen i långpannan.
 
Fyllning:
Blanda ihop ägg, kvarg, creme fraiche och socker med en visp.
Häll fyllningen över degbotten i långpannan.
Smula resten av degen ovanpå fyllningen.
 
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Låt den kallna innan du skär den i bitar.
Pudra eventuellt med florsocker precis innan servering.