Krämig räkpasta med saffran

 
4 portioner
 
300 g Farfalle eller annan pastasort
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
2 dl vitt vin
1 msk hummer- eller skaldjursfond
2 dl vatten
½ g saffran
3 dl grädde
salt
skalet från ½ citron
2 dl finhackad, färsk persilja
400 g skalade räkor
 
Till servering: 
4 äggulor
riven parmesanost
svartpeppar
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. 
 
Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull.
Häll på vin och låt koka in.
Häll sedan på fond, vatten, saffran och grädde och låt koka ihop i 5-10 minuter, tills såsen har en bra konsistens. 
Smaka av med salt och citronskal. 
 
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och vänd ner pastan, persiljan och räkor i såsen precis innan servering. 
 
Toppa pastan genom att knäcka över äggula, strö över riven parmesan och nymalen svartpeppar.