Falukorv i ugn med bostongurka och potatismos

 
4 portioner
 
900 g mjölig potatis
50 g smör
1,5 dl mjölk
salt och vitpeppar
 
600 g falukorv
2 tomater
2 msk chilisås
1 msk senap
½ dl bostongurka
1 dl riven ost
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Skala potatisen, skiva den tunt och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
 
Skiva under tiden falukorven och lägg den omlott i en ugnsfast form. 
Skiva tomaterna och lägg över korvskivorna.
Bred över tomaterna chilisås, senap och bostongurka.
Toppa med riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och allt är genomvarmt.
 
Häll av vattnet från potatisen och mosa ihop potatisen med smöret och mjölken. 
Jag brukar använda elvisp till detta :)
Smaka av moset med salt och vitpeppar.
 
Servera den gratinerade korven med potatismoset och en god sallad.